to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 21.07.2015

Πολιτική

Συνάντηση της Ολγας Γεροβασίλη με τον κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Ν. Χριστοδουλίδη

Εθιμοτυπική συνάντηση είχαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη και ο Κύπριος ομόλογός της, Νίκος Χριστοδουλίδης.


Πριν από την κατ’ ιδίαν συνάντηση, η Ολγα Γεροβασίλη αναφερόμενη στη συγκυρία τόνισε πως «η κυβέρνηση παλεύει πολύ, οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες, η συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη και κυρίως είναι δύσκολα τα προβλήματα που έχουμε μπροστά. Με επιλογές που δεν ήταν στις προθέσεις μας, αλλά υποχρεωθήκαμε να τις κάνουμε. Είναι μεγάλο το στοίχημα προκειμένου να δώσουμε χώρο, χρόνο, στην κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει να αντισταθμίσει, τα μέτρα».

Ο Ν. Χριστοδουλίδης απάντησε: « Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά. Βλέποντας πως ο πρωθυπουργός χειρίστηκε την όλη κατάσταση στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μου δίνει τη δυνατότητα να αισιοδοξώ ότι θα πετύχει η δύσκολη αυτή προσπάθεια. Εξάλλου ο ελληνισμός δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιου είδους καταστάσεις αλλά είμαι σίγουρος για το θετικό αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπόψιν τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός χειρίστηκε την κατάσταση πραγμάτων στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Στην ανταπάντησή της, η Ολγα Γεροβασίλη επισήμανε πως «ο πρωθυπουργός στο ευρωπαϊκό συμβούλιο έκανε δύο εξαιρετικές τοποθετήσεις, ανοίγοντας  το θέμα. Κατάλαβε όλος ο κόσμος ότι ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι ήταν δυνατόν να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους διαπραγμάτευσης, ότι ήταν δυνατόν να συμβεί, ακόμα και το δημοψήφισμα και πραγματικά ο κόσμος εμπιστεύεται ότι υπάρχει ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση και ένα σχήμα, το οποίο θα κάνει τα πάντα για το καλύτερο δυνατό». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)