to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 16.07.2015

Πολιτική

Ρ. Πρόντι: "Χρειάζεται μεγαλοψυχία για το ελληνικό χρέος"

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι αναφέρθηκε με σύντομη δήλωσή του, στο περιθώριο συνεδρίου για την οικονομία, στην δυνατότητα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.


 
"Είπα από την αρχή ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της. Και το 1953, αποτέλεσε πράξη σωφροσύνης το ότι μειώθηκε το χρέος της Γερμανίας, διότι δεν ήταν σε θέση να το πληρώσει. Κόβοντάς το, δώσαμε μεγάλη πνοή στην Ευρώπη και στην ίδια την Γερμανία. Χρειάζεται η ίδια ακριβώς μεγαλοψυχία και σήμερα".
 
"Η Ένωση αυτή έχει μια ψυχή, αλλά δυστυχώς είναι συντηρητική", δήλωσε από την μεριά του ο Ιταλός πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός Μάσιμο Ντ΄Αλέμα, σύμφωνα με τον οποίο οι σοσιαλιστές- στην ευρωομάδα των οποίων ανήκει και ο ίδιος- "αποδείχθηκαν υπερβολικά αδύναμοι, δεν ήταν σε θέση να οδηγήσουν στην στροφή που χρειαζόταν".
 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λ' Oυνιτά, ο Ιταλός κεντροαριστερός πολιτικός προσθέτει ότι "το δημοψήφισμα που έγινε στην Ελλάδα έχει την ίδια λογική, στην βάση του, των ανοικτών ψηφοφοριών για την ανάδειξη των επικεφαλής διαφόρων κομμάτων" διότι "ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει μια ευρωκομμουνιστική ρίζα. Ας μην ξεχνάμε ότι και ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να κάνει δημοψήφισμα, αλλά στην περίπτωση εκείνη η Μέρκελ του το απαγόρευσε και έτσι τελείωσε η σταδιοδρομία του".

Όσον αφορά την ελληνική οικονομική κρίση ο Ντ΄Αλέμα θεωρεί ότι "αντιμετωπίσθηκε με τις πολιτικές εκείνες της λιτότητας οι οποίες εδώ και πέντε χρόνια παράγουν ζημιές, τιμωρητικές απαντήσεις και αποδεικνύονται άχρηστες".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)