to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 14.07.2015

Πολιτική

Σόιμπλε: Ο κίνδυνος ανεπιτυχούς διαπραγμάτευσης υπάρχει - Το ζήτημα της εμπιστοσύνης δεν είναι πρόβλημα μόνο της παρούσας κυβέρνησης

Το ζήτημα της εμπιστοσύνης δεν είναι πρόβλημα μόνο της παρούσας κυβέρνησης, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη συνέντευξη Τύπου για την Ελλάδα.


Ειδικότερα, ο Β. Σόιμπλε ανέφερε:

«Η Κομισιόν έχει το μονοπώλιο για πρωτοβουλίες. Φυσικά προσπαθούμε να σκεφτούμε την ευθύνη μας για δύσκολα θέματα. Με θίγει αυτό το πράγμα και με αφορά και νομίζω οτι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο. Δεν έκανα καμία πρόταση. Συμβουλεύω τον καθένα να έχει σαφήνεια για το ότι γνωρίζω πως λειτουργεί μια κυβέρνηση. Ολες αυτές οι αποφάσεις δεν ήταν εύκολη υπόθεση για μένα. Ηταν σαφές ότι η καγκελάριος αποφασίζει. Υπάρχει το βάρος των αποφάσεων, αλλά ο αγώνας για τη σωστή λύση, είναι πάντα ένα θέμα. Αν δεν βρεθούν λύσεις για να λειτουργήσουν, στην Ελλάδα... παλεύουμε για τέτοιες λύσεις. 

Για παράδειγμα εδώ και χρόνια, το 2010 καταστρέψαμε μεγάλη ποσότητα εμπιστοσύνης. Δεν είναι μόνο το φταίξιμο αυτής της κυβέρνησης αν και τώρα υπάρχει κορύφωση. Το θέμα είναι πόσο μπορεί να γίνεται χωρίς να θίγεται η ευρωπαϊκή εμπιστοσύνη. Δεν θέλουμε να καταστραφεί η αξιοπιστία της Ευρώπης. Ολα οδηγούν στο να πούμε ότι δεν έχει νόημα να αξιοποιούνται όλα για προσωπικές επιθέσεις. Να τα βλέπει κανείς πιο αντικειμενικά τα πράγματα. Προσπαθούμε να φτάσουμε σε μία λύση που να είναι βιώσιμη. 

Ο κίνδυνος μιας ανεπιτυχούς διαπραγματευσης υπάρχει και εναπόκειται στην Ελλάδα να προβεί σε κινήσεις. Το θέμα είναι να πραγματοποιηθούν όσα είπαμε, διαφορετικά δεν έχει νόημα η συζήτηση.

Αναφέρθηκα στο grexit γιατί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα ήταν μια λύση. Αλλά γι' αυτό δεν μπορεί να είναι κανείς σίγουρος».

Ερωτηθείς εάν αρκούν τα χρεόγραφα για να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι υπάρχει η δήλωση της Συνόδου Κορυφής και εκεί αναγράφονται τα πάτνα. Η Σύνοδος διαπιστώνει ότι είναι σημαντικό να γίνουν οι πληρωμές σε ΔΝΤ και ΕΚΤ, προυπόθεση για να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις. Η ευθύνη βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)