to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:20 | 09.07.2015

Πολιτική

Προβοκάτσια Bild: Διαψεύδουν ΑΝΕΛ και Ποτάμι για τα περί αλλαγής κυβερνητικού εταίρου

Διαψεύδουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι δημοσίευμα της Bild που αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας προσανατολίζεται σε αλλαγή του κυβερνητικού εταίρου με το Ποτάμι.


«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε τέτοιες στιγμές εθνικής υπευθυνότητας δεν θα μπούμε στη λογική της προβοκάτσιας», τόνισε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

«Η σημερινή συνεργασία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν απόλυτα δομημένη, όπως κάθε φορά, στη βάση της εξαιρετικής κυβερνητικής συνεργασίας μας», πρόσθεσε ο Τ. Κουίκ και παρέπεμψε στις δηλώσεις του Π. Καμμένου κατά την έξοδό του το πρωί από το Μέγαρο Μαξίμου»

«Οι ΑΝΕΛ έχουμε δηλώσει επανειλημμένα ότι η επερχόμενη συμφωνία είναι μονόδρομος και δουλεύουμε ως κυβερνητικός εταίρος με απόλυτη συνέπεια μέσα στο πλαίσιο του κοινού ανακοινωθέντος των πέντε πολιτικών αρχηγών», κατέληξε ο υφυπουργός Επικρατείας.

«Ξαναζεσταμένα σενάρια  σερβίρουν μερικές φορές στην Ευρώπη. Ας σοβαρευτούμε.Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή», αναφέρει από την πλευρά του το Ποτάμι.

Το ευφάνταστο δημοσίευμα ήθελε τον Αλέξη Τσίπρα να προσανατολίζεται σε αλλαγή του κυβερνητικού εταίρου λόγω της άρνησης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να συνυπογράψουν νέα σκληρά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, ο πρωθυπουργός προετοιμάζει ήδη από χθες την αλλαγή αυτή, και γι' αυτό τον λόγο είχε κατ' ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο όσο και με τον πρόεδρο του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη. Ο τελευταίος, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, θα είναι και ο νέος κυβερνητικός του εταίρος.

Ο Στ. Θεοδωράκης, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, προετοιμάζεται εδώ και εβδομάδες για να πάρει θέση στα κυβερνητικά έδρανα. Αυτός είναι και ο λόγος που μεταβαίνει τόσο στις Βρυξέλλες, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όσο και στο Παρίσι όπου αναμένεται να έχει επαφές είτε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είτε με τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στη διαμάχη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι σημαντικός αριθμός βουλευτών της αριστερής πτέρυγας προτίθεται να καταψηφίσει τα νέα μέτρα. Έχοντας στο πλευρό του το Ποτάμι, που διαθέτει δύο έδρες περισσότερες από τους ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας θα είχε μεγαλύτερη κυβερνητική πλειοψηφία και συνεπώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μεγαλύτερο αριθμό «ανταρτών» όταν έρθει η στιγμή της ψηφοφορίας, υποστηρίζει η Bild.

(Αυγή)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)