to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:58 | 04.07.2015

Διεθνή

Πάνω από 3.000 στις Βρυξέλλες υπέρ του ελληνικού ΟΧΙ - Παρών και ο Μ. Γλέζος

Πάνω από 5000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές και ο Μανώλης Γλέζος ο οποίος μίλησε στο πλήθος, λέγοντας ότι η Ευρώπη ανήκεςι στους λαούς και όχι στις αγορές, διαβεβαιώνοντας το συγκεντρωμένο πλήθος ότι το ΌΧΙ θα υπερισχύσει την Κυριακή


Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου:
 

"Το δημοψήφισμα αυτό είναι η απάντηση του ελληνικού λαού εναντίον των αξιώσεων των δανειστών. Οι αντίπαλοί μας λένε ότι δεν έπρεπε να μπει αυτό το ερώτημα στον ελληνικό λαό. Έπρεπε να μπει πρώτα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Λένε ψέμματα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το ψήφισε ο ελληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου. Δέχθηκε ο ελληνικός λαός το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα έχουμε να απαντήσουμε μονάχα στο σχέδιο καθυπόταξης του ελληνικού λαού από τους δανειστές.

Μας κατηγορούν επίσης ότι θέλουμε να βγούμε από την Ευρώπη, από την Ευρωζώνη, από τον χώρο όλο της Ευρώπης. Η απάντησή μας είναι μια: Δεν τους χαρίζουμε την Ευρώπη. Η Ευρώπη ως λέξη και ως νόημα είναι ελληνικό.

Μας κατηγορούν επίσης ότι δεν είχε χρόνο ο ελληνικός λαός να συζητήσει τα υπέρ και τα κατά του δημοψηφίσματος. Έξι ολόκληρα χρόνια όμως ο ελληνικός λαός υφίσταται στο πετσί του τις συνέπειες των δανειστών. Όλοι μου λένε να σας ευχαριστήσω που ήρθατε. Δεν θα σας ευχαριστήσω. Το χρέος σας κάνατε, όχι απέναντι στην Ελλάδα, αλλά απέναντι στον εαυτό σας - απέναντι στους λαούς της Ευρώπης."   

Σύμφωνα με tweet του Πίτερ Σπίγκελ, περίπου 3.000 άνθρωποι σε συγκέντρωση στις Βρυξέλλες σε αλληλεγγύη με τον ελληνικό λαό και υπέρ του ελληνικού ΟΧΙ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)