to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:51 | 03.07.2015

Πολιτική

#oxi στις πολιτικές λιτότητας: Στην Αθήνα και στο Σύνταγμα αντιπροσωπείες ευρωπαϊκών κομμάτων που στηρίζουν την Ελλάδα

Σήμερα το βράδυ, ταυτόχρονα με τη μεγάλη συγκέντρωση του #ΟΧΙ στο Σύνταγμα πραγματοποιούνται σε πάνω από δεκάδες πόλεις στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο συγκεντρώσεις συμπαράστασης στο ελληνικό λαό και στο δικαίωμά του να αποφασίσει με ένα ηχηρό ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5η Ιουλίου να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας, αλλά και στους εκβιασμούς των ευρωπαϊκών ελίτ.


Από σήμερα με αφορμή τη μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αλλά και μέχρι την Κυριακή θα παρευρίσκονται στην Αθήνα αντιπροσωπείες κομμάτων που συμμετέχουν στις επιτροπές στήριξης της Ελλάδας στη χώρα τους. Ήδη, έχουν ανακοινώσει την άφιξη τους:

Γερμανία:

Αντιπροσωπεία από την GUE-NGL Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά / Βορειοευρωπαϊκή Πράσινη Αριστερά με επικεφαλής την Πρόεδρο Γκ. Τσίμερ.

DIE LINKE (Η Αριστερά): Μπ. Ρίξινγκερ (Πρόεδρος DIE LINKE), Γκ. Γκίζι (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας DIE LINKE), Κ. Ερνστ (πρ. Πρόεδρος DIE LINKE).

Γαλλία:

Από το Σοσιαλιστικό Κόμμα Γαλλίας (PSF): Π. Τσερκί (βουλευτής και πρώην δήμαρχος), Ισ. Τομάς (ευρωβουλευτής), Ζ. Φιλός (μέλος του Πολιτικού Γραφείου)

Από το Δημοκρατικό Κίνημα Πολιτών του Ζ. Π. Σεβενεμάν: Ντ. Μπουντερμπαλά (Εθνικός Γραμματέας), Μπ. Φοντό (Εκπρόσωπος Τύπου)

Ιρλανδία:

Π. Μέρφι (βουλευτής της Συμμαχίας Ενάντια στη Λιτότητα (Anti-Austerity Alliance) και πρώην Ευρωβουλευτής)  και Μ. Άντερσον ( ευρωβουλευτής του Σιν Φέιν).

Ισπανία:

PODEMOS: Π. Μπουστιντούι Αμαντόρ (Ευρωβουλευτής, Εκτελεστική Επιτροπή), Ρ. Μαγιοράλ (Εκτελεστική Επιτροπή) , Μιγκέλ Ουρμπάν, Ευρωβουλευτής

Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας: Μ. Μόλα (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ενωμένης Αριστεράς και Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ)

Κόμμα Πρασίνων της Καταλονίας (CICV): Ντ. Καμάτς (Συμπρόεδρος του Κόμματος των Πρασίνων Καταλανών) και Μ. Χιμένεζ (Μέλος Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Πρασίνων Καταλανών)

Πορτογαλία:

Μπλόκο της Αριστεράς της Πορτογαλίας: Μ. Ματίας ( ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς)

Ιταλία:

Cambia la Grecia, Alter Europa: Λ. Καστελίνα, Ρ. Μορέα, Ρ. Μπολίνι, Μ. Τορέλι, Μ. Γκουέρα, Φ. Καμπανέλα (Γερουσιαστής), Ρ. Ρινάλντι (ηθοποιός), Κ. Τσέκι (ηθοποιός)

Στ. Φασίνα (ανεξάρτητος βουλευτής)

Από το Κόμμα «Αριστερά -  Οικολογία – Ελευθερία» (SEL): Ν. Βέντολα (Πρόεδρος) και τους βουλευτές Ν. Φρατογιάννη, Α. Σκόττο και Μ. Πιράς και του Γερουσιαστές Λ. ντε Πέτρις και Μ. Τσερβελίνι

250 πόλεις σε όλο τον πλανήτη διαδηλώνουν στο πλευρό του #ΟΧΙ. Ο αγώνας συνεχίζεται!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)