to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 23.06.2015

Πολιτική

Ευ. Τσακαλώτος: «Μη υφεσιακή η προτεινόμενη συμφωνία» (βίντεο)

Ο αν. υπ. Εξωτερικών μίλησε πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και στον Πάνο Χαρίτο


Την εκτίμηση ότι η προτεινόμενη συμφωνία για την Ελλάδα δεν είναι υφεσιακή εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας σήμερα το βράδυ στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως εξήγησε, στο σύνολό της η συμφωνία δεν είναι υφεσιακή, ενώ πρόσθεσε ότι κριτήριο για την επίτευξη μίας λύσης είναι η βιωσιμότητα. «Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά στη συμφωνία από ποτέ» συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναλυτικά:

«Χθες έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Δέχθηκαν και οι τρεις θεσμοί ότι βάση της συζήτησης είναι το δικό μας κείμενο, αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι θα δεχτούν ότι πρόταση έχουμε κάνει», δήλωσε ο  αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, αναφερόμενος στη χθεσινή Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχουν ενστάσεις και αντιρρήσεις, στη συζήτηση των τεχνικών κλιμακίων και για αυτό το λόγο η κυβέρνηση «δίνει μάχες σε πολλά επίπεδα».

Ο κ. Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην πρόταση της ελληνικής πλευράς επισήμανε ότι για παράδειγμα το ΦΠΑ, μπορεί να δημιουργεί ένα πρόβλημα ωστόσο αυτό που μετράει είναι να υπάρξει αλλαγή στο γενικό κλίμα και στο να υπάρχει αισιοδοξία και ξεκαθάρισε ότι «στο σύνολο της η συμφωνία δεν θα είναι υφεσιακή».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Ομάδας Διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε ότι το ζήτημα του Χρέους έχει πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι στόχος της Ελλάδας είναι «να υπάρξει μία λύση βιώσιμη».

Σε ότι αφορά το ΦΠΑ, τόνισε: «υπάρχει θέμα με το ΦΠΑ. Η αρχική θέση των θεσμών είναι ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε για το 2016, 1% από τα δημοσιονομικά μέτρα που θα πάρουμε, από το ΦΠΑ. Εμείς αυτό δεν το δεχτήκαμε»

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας για το πως θα αντιδράσει το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτή την πρόταση, διευκρίνισε «Συνιστώ ψυχραιμία», και πρόσθεσε ότι για να έχει κάποιος άποψη για την συμφωνία θα πρέπει να την δει στο σύνολο της. 

(πληροφορίες από enikos.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)