to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Τριάντα βαθμοί, μα στην καρδιά μου επικρατεί... Χειμωνάς

Ψηφίζουν σήμερα οι πασόκοι όλοι της χώρας για την ανάδειξη του πέμπτου τους αρχηγού, μα αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας σκιάζει η απουσία Χειμωνά από τα ψηφοδέλτια.


Μόνο τρεις είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καθώς ο συγγραφέας Θανάσης Χειμωνάς «κόπηκε» στη συγκέντρωση υπογραφών, καθώς δεν κατάφερε να μαζέψει υπογραφές από το 10% των συνέδρων, όπως απαιτείται. 

Έτρεχα η έρμη, μάζευα υπογραφές νύχτα μέρα, μα δεν τα κατάφερα. Εκλιπαρούσα, έσκουζα, αλλά οι άλλοι τρεις είχαν προλάβει και είχαν βρει πλήθη που δεν προσέχουν πού βάζουν την υπογραφή τους. Κι έμεινε ο Θανάσης μας, ο υπεύθυνος Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, απ' όξω.

Θρηνεί η πολιτική, η κεντροαριστερά, τα ελληνικά γράμματα, μα πιο πολύ θρηνεί ο χειμαζόμενος λαός που χάθηκε η ευκαιρία να αναδειχτεί το ήθος, το λεπτό χιούμορ και η ευπρέπεια.

Και τώρα πασόκοι ανά τη χώρα αναζητούν τον Μεσσία της Κεντροαριστεράς ανάμεσα στην πασιονάρια Φώφη, των προστάτη των οροθετικών Ανδρέα και τον Οδυσσέα χωρίς Ιθάκη...

Κρίμα...

Θρηνώντας ας θυμηθούμε μια μεγάλη στιγμή του Θανάση, κάμποσους μήνες πριν, μια στιγμή απαράμιλλου ήθους που θα μείνει στην ιστορία, όταν ο τρισμέγιστος λογοτέχνης αποφάσισε να ξεδιπλώσει τις μουσικές του γνώσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν πόσταρε στη σελίδα του στο facebook μία προσωπική άποψη για την κόντρα μεταξύ Βίκυς Σταμάτη και νοσηλευτριών του Δρομοκαΐτειου, παίρνοντας το μέρος της κ. Σταμάτη, πράγμα που δεν έχει μεγάλη σημασία. Ωστόσο, ξεκίνησε ένας διάλογος μεταξύ αυτού και μίας κυρίας, η οποία έτυχε να διαφωνεί.  Ο κ. Χειμωνάς, λοιπόν, αποφάσισε να "εξηγήσει" δημόσια για ποιους λόγους είναι υπεύθυνος Πολιτισμού...


 

Αυτό το "κουλ" ύφος του αιρετικού συγγραφέα, του ορκισμένου πολέμιου του καθωσπρεπισμού, του μπίτνικ, του εγχώριου Μπουκόφσκι, ίσως (;), με μια καλοδουλεμένη (sic) δόση χιούμορ, δεν μας είναι καθόλου μα καθόλου άγνωστο. Υποθέτουμε, αν γίνει λόγος περί σεξιστικών επιθέσεων, θα απαντήσει απογοητευμένος πως πρέπει να ξεφύγουμε επιτέλους από τα δεσμά της εμμονής, που λειτουργούν ως λογοκρισία.
 

Μετά την επίθεση που δέχτηκε, έγραψε ένα ακόμα status κατά το οποίο ανασκευάζει: "Δεν ξέρω από εγχώρια μουσική - Οι μανάδες σας αντί για Πάριο, τραγουδάν Πουλόπουλο".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)