to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 12.06.2015

Πολιτική

N. Φίλης: Είμαστε σε διαδικασία ρήξης με τη μνημονιακή πολιτική (βίντεο)

«Είμαστε σε μια διαδικασία ρήξης με τη μνημονιακή πολιτική. Η κυβέρνηση κάνει σκληρή διαπραγμάτευση και το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο ανακουφίζει τον λαό από τα μνημονικά δεινά», τόνισε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται το φορολογικό νομοσχέδιο.



«Αν δεν αντιμετωπιστεί το χρέος όσο άρθρα και αν καταργήσουμε το μνημόνιο θα υπάρχει εν τοις πράγμασι» τόνισε ο κ. Φίλης, ενώ απαντώντας στις αιχμές της αντιπολίτευσης για τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο νομοσχέδιο, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει χούι όπως οι προηγούμενοι να νομοθετεί έτσι» και πως εάν και εφόσον καταλήξουμε στη διαπραγμάτευση   η διαδικασία της νομοθέτησης θα έχει μεγαλύτερη άνεση.

«Έχετε σπάσει όλα τα ρεκόρ στα νομοσχέδια με κατεπείγον» είπε ο Απόστολος Βεζυρόπουλος από η ΝΔ , εκφράζοντας ωστόσο την συμφωνία του κόμματος του σε πολλές από τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποτάμιού, Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μορφή κατεπείγοντος και απλώς κάνουμε μπαλώματα, όπως σε όλα τα νομοσχέδια.

Από το ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος αναρωτήθηκε πότε  η κ. Βαλαβάνη θα νομοθετήσει κανονικά και γιατί πρέπει τη νύχτα να ενημερώνονται οι βουλευτές για νομοσχέδια. 

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Βαρδαλής επεσήμανε ότι κάποιες διατάξεις χτυπούν αδικίες, όμως ταυτόχρονα απαλλάσσονται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απόκαταβολή ΦΠΑ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας 

Προς τη σωστή κατεύθυνση το σύνολο των μέτρων του νομοσχεδίου, σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)