to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:19 | 10.06.2015

Κοινωνία

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει τα πρώτα στοιχεία των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Παράλληλα, η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει σε ό,τι της ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία,


Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να ενεργεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή (Σάββατο, 6/6/15) όταν εκδηλώθηκε η επικίνδυνη πυρκαγιά σε ιδιωτική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο. Έτσι, συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες της για την υπεύθυνη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, σε συνεννόηση με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτη Λαφαζάνη και σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους φορείς, προχώρησε σε μετρήσεις δεικτών ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, με εντολή της Περιφερειάρχη Αττικής, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», προχώρησε σε μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων και άλλων δεικτών της ρύπανσης που έχει προκληθεί από την καύση των υλικών στην περιοχή της ιδιωτικής επιχείρησης στον Ασπρόπυργο. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις τοξικών ουσιών, όπως διοξίνες και φουράνια.

Η Περιφέρεια Αττικής παραμένει σε ετοιμότητα προκειμένου να συνδράμει σε ό,τι της ζητηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως πράττει από το Σάββατο, όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και ενεργεί συστηματικά με αίσθηση ευθύνης και σοβαρότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.

Τα αποτελέσματα των πρώτων μετρήσεων σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής στον ακόλουθο σύνδεσμο.

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=15305:i-perifereia-attikis-dinei-ta-prota-stoixeia-ton-metriseon-tis-atmosfairikis-rypansis&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν και τα αποτελέσματα από τις μετρήσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)