to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:43 | 09.06.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (9.6.2015)

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή παρουσιάζεται στο Cinemarian στο Κουκάκι


Αφιέρωμα στον Θανάση Ρεντζή

Αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θανάση Ρεντζή παρουσιάζεται στο Cinemarian στο Κουκάκι, Γενναίου Κολοκοτρώνη 42. Στις 8.30 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία "Fiction" και στη συνέχεια το "Corpus".

Το βιβλίο του Τίτου Πατρίκιου

Το βιβλίο του Τίτου Πατρίκιου "Ο πειρασμός της νοσταλγίας, σημειώσεις καθημερινότητας", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη, παρουσιάζεται στις 8.00 μ.μ. στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α στο Σύνταγμα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Ελένη Αντωνιάδου, ο βιβλιογράφος, ποιητής Δημήτρης Δασκαλόπουλος και η κριτικός Λογοτεχνίας και μεταφράστρια Κατερίνα Σχινά. Ο Τίτος Πατρίκιος θα συνομιλήσει με το κοινό και θα διαβάσει αποσπάσματα.

"Λόγος. Κόσμου σκιά"

Η ποιητική συλλογή της Γιούλης Βολανάκη "Λόγος. Κόσμου σκιά", που κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο παρουσιάζεται, στις 6.00 μ.μ. στον Ιανό, Σταδίου 24. Για την έκδοση θα μιλήσουν οι Τιτίκα Δημητρούλια, Μανόλης Μαυρολέων, Γιώργος Γκιόκας.

"Η αντίσταση στην ψυχοθεραπεία"

Οι εκδόσεις Τόπος και το Public Συντάγματος, σε συνεργασία με τον Κλάδο Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της ΕΛΨΕ παρουσιάζουν το βιβλίο της Βασιλικής Γιωτσίδη "Η αντίσταση στην ψυχοθεραπεία. Θεωρία, έρευνα και κλινικό έργο", στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Kαραγεώργη Σερβίας 1 (5ος όροφος), πλατεία Συντάγματος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Αναστασία Τσαμπαρλή, Βασίλειος Φωτόπουλος. Ομιλητές: Αναστάσιος Σταλίκας, Ιωάννης Παπαβασιλείου, Καλλιόπη Κουνενού, Παναγιώτα Φίτσιου. Συντονίζει η Αναστασία Καλαντζή - Αζίζι.

"Δρόμοι" στο Επί Λέξει

Το βιβλιοπωλείο Επί λέξει και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν, στις 7.30 μ.μ., το βιβλίο του Πέτρου Κουτσιαμπασάκου «Δρόμοι». Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας - μεταφραστής, Γιάννης Ξούριας, επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαουρίτσιο ντε Ρόζα, ελληνιστής - φιλόλογος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός και σεναριογράφος Γλυκερία Πατραμάνη.

Χρυσές νύχτες

Προβολή ορισμένων από τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους ταινιών της χρονιάς από όλο τον κόσμο πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Πρόκειται για μικρού μήκους ταινίες που βραβεύτηκαν από τις Ακαδημίες Κινηματογράφου των χωρών τους και όχι μόνο ενώ ανάμεσά τους είναι και η βραβευμένη από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου «Βόλτα» της Στέλλας Κυριακοπούλου. Πρόκειται για συνολικά 32 μικρού μήκους φιλμ. Το αποψινό πρόγραμμα αρχίζει στις 6 μ.μ. και ολοκληρώνεται στις 11 20 μ.μ.

"Είμαστε κάτι περισσότερο από τα γονίδιά μας;"

Το Μegaron Plus, ολοκληρώνοντας τον φετινό κύκλο των διαλέξεων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Collège de France, τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, παρουσιάζει, στις 7.00 μ.μ. την Ίντιθ Χερτν, καθηγήτρια στο Collège de France, διευθύντρια της Μονάδας Γενετικής και Βιολογίας της Εμβρυικής Ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Κιουρί, που θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα «Είμαστε κάτι περισσότερο από τα γονίδιά μας;», εστιάζοντας στον ρόλο της Επιγενετικής στην ανάπτυξη των οργανισμών και τη φυσιοπαθολογία. Την Ίντιθ Χερντ προλογίζει ο Δημήτρης Θάνος, πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων αρχίζει στις 5.30 μ.μ.

«Το θαύμα των μεταμοσχεύσεων»

Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, στις 8.00 μ.μ., θα γίνει η υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Ανδρέα Τζάκη, καθηγητή Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων. Το νέο μέλος θα προσφωνήσει ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Δημήτριος Β. Νανόπουλος και, στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός κ. Χαράλαμπος Ρούσσος θα παρουσιάσει το επιστημονικό του έργο. Θα ακολουθήσει ομιλία του κ. Ανδρέα Τζάκη με θέμα: «Το θαύμα των μεταμοσχεύσεων».

Ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Βράχων

«Χίλια καλώς εσμίξαμε» είναι ο τίτλος της συναυλίας του Γιάννη Χαρούλη απόψε και αύριο στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» στον Βύρωνα. Στις 9 μ.μ.

Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Συναυλία του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά με τους σολίστ από το 3ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 8.30 μ.μ.

"Πήρε τη ζωή της στα χέρια της"

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC), σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν, στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής Reflectionship, προβολή βίντεο με την παράσταση του θεατρικού έργου «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη. Στις 7.30 μ.μ. στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Θα παρευρεθούν ο συγγραφέας του έργου Βασίλης Κατσικονούρης και η πρωταγωνίστρια της παράστασης Υρώ Μανέ.

Stand Up στο Άβατον

Στις 7.30 μ.μ. στο Άβατον (Ευπατριδών 3, Γκάζι) και στο πλαίσιο του φεστιβάλ Stand Up παρουσιάζεται από τον Παναγιώτη Κούδα το "Παιδικά Τραύματα" και στις 9.30 μ.μ. από τον Δημήτρη Δημόπουλο η "Υπερπαραγωγή".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)