to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:03 | 06.06.2015

Πολιτική

Ενόχληση του γερμανικού πολιτικού κατεστημένου από τη στάση της Ελλάδας

Εντείνεται η «δυσαρέσκεια για την Ελλάδα» στους κόλπους της ΚΟ Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών - Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς επιρρίπτει στον Αλέξη Τσίπρα ότι καθυστερεί και παίζει παιχνίδια.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Deutsche Welle:

Πληθαίνουν οι φωνές των πολιτικών στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών που εκφράζουν πλέον δημόσια την αντίθεση τους στην παροχή περαιτέρω βοήθειας προς την Ελλάδα. Η άρνηση τους αφορά το τρέχον πρόγραμμα και πολύ περισσότερο ένα τρίτο δανειακό πακέτο.

Σε εκτενές άρθρο της έντυπης έκδοσης του περιοδικού SPIEGEL υπενθυμίζεται ότι στο περιθώριο της τελευταίας ψηφοφορίας που αφορούσε την χρονική παράταση του δευτέρου πακέτου για την Ελλάδα τον περασμένο Φεβρουάριο, 118 μέλη από τα 311 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας, δηλαδή περισσότεροι από το ένα τρίτο των βουλευτών των δύο χριστιανικών κομμάτων, είχαν ονομαστικά δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν υπέρ ενός τρίτου πακέτου.

Σε αυτούς που αρνούνται πρόσθετη βοήθεια προς την Ελλάδα ανήκουν τουλάχιστον δύο μέλη του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας, ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τα μεσαία στρώματα, στην οποία ανήκουν περισσότεροι από τους μισούς βουλευτές, ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ, πρόεδρος της επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων του γερμανικού κοινοβουλίου, αλλά και ο πρόεδρος της επιτροπής για θέματα Οικονομίας Πέτερ Ράμσαουερ. Στο σημερινό φύλο της εφημερίδας BILD ο κ. Ράμσαουερ ζητεί η όποια συμφωνία για το τρέχον πρόγραμμα να ψηφιστεί από το κοινοβούλιο και όχι απλώς από την επιτροπή προϋπολογισμού.

Βολές Σουλτς κατά Τσίπρα

Σκληρή κριτική άσκησε ο Μάρτιν Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα

Σκληρή κριτική άσκησε ο Μάρτιν Σουλτς στον Αλέξη Τσίπρα

Νέα αυστηρή παρέμβαση για την Ελλάδα έκανε, με συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Passauer Neue Presse, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μετά την κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης των θεσμών για επίλυση του ελληνικού προβλήματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Μάρτιν Σουλτς επέρριψε στον έλληνα πρωθυπουργό ότι καθυστερεί και παίζει παιχνίδια.

Αντιθέτως, περισσότερη υπομονή με την Ελλάδα ζητεί ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανών Εργοδοτών Ίνγκο Κράμερ. Όπως τόνισε, μιλώντας και αυτός στην Passauer Neue Presse, η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν έχει μόνο οικονομική αλλά και πολιτική διάσταση. Αν δεν παραμείνει η χώρα στο ευρώ, επισημαίνει ο κ. Κράμερ, «σε δέκα χρόνια θα αναρωτιόμαστε όλοι μας γιατί δεν μπορέσαμε να υπερασπιστούμε το κοινό μας νόμισμα». Την «υπομονή» όμως με την Ελλάδα ο πρόεδρος των γερμανών εργοδοτών την εξαρτά από «την ετοιμότητα της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις και μείωση του επιπέδου των κοινωνικών παροχών», που είναι, όπως υποστηρίζει, υψηλότερο συγκριτικά με μια σειρά από χώρες που έχουν δανείσει χρήματα στην Ελλάδα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)