to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:49 | 26.05.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ν. Φίλης: Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας, συνολική συμφωνία για χρέος και ανάπτυξη (βίντεο)

«Ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταψηφίσει την συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή. Δεν τσιμπάει κανένας σε σενάρια αποσταθεροποίησης. Θα κυβερνήσουμε 4 χρόνια» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης διαβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. ότι «δεν θα αποτύχουμε, αλλά και αν συμβεί αυτό, δεν θα έρθετε εσείς κ. Γεωργιάδη. Τελειώσατε!»


Προκάλεσε μάλιστα πολλές φορές κατά τη διάρκεια της εκπομπής στον Ενικό, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. να ζητήσει εκλογές απαντώντας έτσι, στους διαρκείς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με τους οποίους επεδίωκε να χρησιμοποιεί για να αντέξει την πολιτική αντιπαράθεση. Ο Ν. Φίλης σημείωσε ότι «το δράμα της Ν.Δ. είναι ότι δεν έχετε καταλάβει καν γιατί χάσατε»! απευθυνόμενος στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. ο οποίος παραδέχθηκε ότι «τα είχαν βρει» με τους δανειστές, στο ανύπαρκτο μέχρι πρόσφατα για τη Ν.Δ., mail Χαρδούβελη! Ενώ επανειλημμένα δήλωσε πόσο μνημονιακός είναι ψηφίζοντας όλα τα Μνημόνια!

 

«Η 5η Ιουνίου είναι η ώρα της αλήθειας, αν δεν υπάρξει συμφωνία δεν υπάρχουν χρήματα για τη δόση στο ΔΝΤ.» τόνισε ο Νίκος Φίλης. «Η συμφωνία που θα υπογραφεί θα πρέπει να διασφαλίζει και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας, ως προς τις ανάγκες των δανειακών υποχρεώσεων και ενός πακέτου για την ανάπτυξη. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι δάνειο για να ξεπληρώσουμε τα παλιά.

Τιμωρητική η αντίληψη των δανειστών, αδιαφορούν για τη λαϊκή βούληση

Στην Ελλάδα είχε στηθεί μια παγίδα οικονομικής ασφυξίας που περιγράφεται κυρίως από το πλεόνασμα που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά του περίφημου success story το οποίο αντί για 3% ήταν 0.3% και τα άδεια ταμεία. «Η κυβέρνηση μάχεται 4 μήνες χωρίς περίοδο χάριτος» υπογράμμισε ο Νίκος Φίλης επισημαίνοντας ότι κατά το παρελθόν είχε κουρελιαστεί η εθνική κυριαρχία με την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ με τη σημερινή όχι μόνο επανήλθε, αλλά ακριβώς αυτή τη ώρα «η αίσθηση εθνικής αξιοπρέπειας στηρίζει τη δύσκολη διαπραγμάτευση».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι προεκλογικά υπήρχε η άποψη ότι η λαϊκή θέληση και η Δημοκρατία θα ήταν ένα ισχυρό όπλο, κατά των δανειστών δυστυχώς όμως «αυτή η άποψή δεν επαληθεύτηκε και πέσαμε σε μια τιμωρητική αντίληψη των δανειστών» που ήθελαν να αφήσουν τη χώρα «στραγγισμένη» οικονομικά.

Τέλος αναφέρθηκε στους στόχους της κυβέρνησης καθώς έχει θέσει κύριο και πρωταρχικό στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, καθώς και την επαναφορά της δημοκρατικής νομιμότητας και τάξης στο χώρο των Media. Επίσης ανέφερε ότι εξετάζεται από την κυβέρνηση, μπόνους στους ανθρώπους που είναι συνεπείς φορολογικά. «Αν δεν ξέρουμε όμως, τι προϋπολογισμό θα φτιάξουμε δεν μπορούμε να μιλάμε επακριβώς για τα φορολογικά» είπε ο Νίκος Φίλης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με κοινωνική δικαιοσύνη.

Με πρόσθετη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί να συνδυαστεί η επιμέρους ιδιωτικοποίηση πλευρών του λιμανιού σημείωσε απαντώντας σε ερώτηση θεατή λέγοντας συγκεκριμένα ότι: «Δεν θα ξεπουλήσουμε το λιμάνι του Πειραιά, τυχόν ιδιωτικοποίηση πλευρών του λιμανιού για τις οποίες δεν έχουμε λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, έχει να κάνει με την εξέλιξη του διαγωνισμού, με την πρόσθετη χρηματοδότηση και με το διαχωρισμό δραστηριοτήτων».

Κατερίνα Μπρέγιαννη

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)