to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Παγκόσμιος συντονισμός για την υπεράσπιση του δικαιώματος στο νερό

Ένας χρόνος από το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης


Στην έναρξη της δεύτερης ημέρας συνάντησης κινημάτων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού που θα πραγματοποιείται, με διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις, στη Θεσσαλονίκη μέχρις τι 18 Μαίου, το μέλος του κινήματος «Σώστε το Νερό» στη Θεσσαλονίκη, Αθηνά Τέσκου, μιλά στο Κόκκινο 93.4 για τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί, αλλά και για τα αιτήματα του παγκόσμιου πλέον κινήματος, που διεκδικεί τον ορισμό του νερού ως ανθρώπινο δικαίωμα και όχι ως εμπορεύσιμη αξία. 

Παράλληλα, την πρόθεσή της «να κάνει ό,τι μπορεί» για να στηρίξει τους πολίτες και τα κινήματα της Θεσσαλονίκης στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση του νερού, γνωστοποίησε με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ευρωβουλευτής του ιρλανδικού κόμματος «Sinn Fein», Λιν Μπόιλαν (Lynn Boylan), η οποία βρέθηκε στην πόλη, προκειμένου να συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση των Κινημάτων του Νερού, που διοργάνωσε το συντονιστικό πολιτών και φορέων «SOSτε το νερό».  

Επιπλέον, ο Πάμπλο Σάντσεζ, σύνδεσμος της EPSU με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκ των συντονιστών της πρωτοβουλίας πολιτών 'Right2Water' ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, βρίσκεται από χτες στη Θεσσαλονίκη, συμμετέχοντας στη Διεθνή Συνάντηση Κινημάτων του Νερού, που διοργανώνει το συντονιστικό πολιτών και φορέων "SOSτε το νερό".

«Η κρίση ξύπνησε πολλούς ανθρώπους στην Ευρώπη, επειδή τους ανάγκασε να στραφούν στις προσωπικές τους δυνατότητες, τη δημιουργικότητα, την αλληλεγγύη τους, να επενδύσουν χρόνο και ενέργεια στο κάτι παραπάνω» τόνισε ο κ. Σάντσεζ. (Διαβάστε εδώ περισσότερα)

Τα κινήματα και τις εκδηλώσεις υπεράσπισης του δικαιώματος στο νερό χαιρετίζει η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ. Κωνσταντοπούλου Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μήνυμά της με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης, χαιρετίζει τα κινήματα και τις εκδηλώσεις υπεράσπισης του δικαιώματος στο νερό, ως δημόσιο αγαθό. «Η Βουλή του 2015 είναι ανοιχτή στην κοινωνία και τα κινήματα και θα σταθεί συμπαραστάτης της δίκαιης διεκδίκησης του δικαιώματος στο νερό», αναφέρει η κ. Κωνσταντοπούλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)