to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:50 | 14.05.2015

Κοινωνία

Ασπρόπυργος: Μόνιμη παρουσία στο διυλιστήριο κλιμακίου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Κλιμάκιο του ΣΕΠΕ επιθεώρησε χθες τον χώρο του ατυχήματος της 8ης Μαΐου, με τον θλιβερό απολογισμό του σοβαρού τραυματισμού έξι εργαζομένων.


Τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στον Ασπρόπυργο, επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 13 Μαΐου, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) κ. Απόστολος Καψάλης, συνοδευόμενος από στελέχη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΕΠΕ, της Διεύθυνσης Τεχνικών Ασφαλείας Πειραιά και του  Κέντρου Ελέγχων Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων (ΚΕΠΕΚ) Ελευσίνας.   

Ο κ. Καψάλης συναντήθηκε  με τις διοικήσεις των ΕΛΠΕ, του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ) και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής (ΕΚΕ-ΔΑ). 

Επίσης, το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ επιθεώρησε τον χώρο του ατυχήματος της 8ης Μαΐου, με τον θλιβερό απολογισμό του σοβαρού τραυματισμού έξι (6) εργαζομένων. Στόχος του ΣΕΠΕ είναι η συμβολή στην εξακρίβωση των πραγματικών αιτιών του ατυχήματος, αλλά και η τήρηση των κανόνων ασφαλείας ενόψει της επανέναρξης των εργασιών συντήρησης,  οι οποίες σταμάτησαν λόγω του σοβαρού εργατικού ατυχήματος. 

Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η απόφαση του ΣΕΠΕ για την μόνιμη παρουσία στο διυλιστήριο κλιμακίου Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών σε καθημερινή βάση, για το  επόμενο χρονικό διάστημα και για όσο χρειαστεί.

Με πρωτοβουλία του Ειδικού Γραμματέα, αύριο  Παρασκευή, στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τους επικεφαλής όλων των   εργολαβικών συνεργείων που εμπλέκονται στις εργασίες συντήρησης. Ο κ. Καψάλης θα επισημάνει και θα επαναλάβει την υποχρέωση της αυστηρής τήρησης των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και του συνόλου της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)