to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:14 | 12.05.2015

Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχέδιου για την Παιδεία

Με τη διενέργεια των ονομαστικών ψηφοφοριών που είχαν ζητηθεί, καθώς και με την ψήφιση επί του συνόλου του, ολοκληρώθηκε η έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για την παιδεία. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας.


11.05 μ.μ.

Ολοκληρώθηκε η ψήφιση του ν/σ για την παιδεία, που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους. Στις ονομαστικές ψηφοφορίες επί των άρθρων, είχαμε τα εξής αποτελέσματα:

Ψήφισαν 259 βουλευτές. Τα άρθρα 10, 11, 12, 13 εγκρίθηκαν με 153 ναι έναντι 106 όχι. Το άρθρο 14 εγκρίθηκε με 153 ναι, 91 βουλευτές να λένε όχι, 15 να δηλώνουν παρών. Με 153 ναι, 102 οχι , 4 παρων, εγκρίθηκαν τα άρθρα 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 32. Το άρθρο 33 εγκρίθηκε με 157 ναι και 102 όχι. 

Να σημειωθεί ότι ψηφίστηκαν η τροπολογία για την κατασκευή Ισλαμικού Τεμένους στον Βοτανικό από τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ν.Δ., το Ποτάμι και το ΚΚΕ ενώ κατά ψήφισαν οι ΑΝΕΛ και η Χ.Α., η τροπολογία για το Μέγαρο Μουσικής, καθώς και η τροπολογία για την παράταση της θητείας των μονομελών και συλλογικών οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ και την κατάργηση των διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη συμμετοχή των Συμβουλίων των ΑΕΙ και των Σχολών αυτών στη διαδικασία της προεπιλογής των Πρυτάνεων και των Κοσμητόρων.

Ακολούθως έγινε η ψήφιση επί του συνόλου, με ναι από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, και όχι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

9.00 μ.μ.

Συνεχίστηκε σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια επί των άρθρων του νομοσχεδίου για την παιδεία. Σε ονομαστικές ψηφοφορίες υποβλήθηκαν συγκεκριμένα άρθρα του, διαδικασία που θα ολοκληρωθεί με την συνολική ψήφισή του ώστε να καταστεί νόμος του κράτους.

Υπενθυμίζεται πως στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του ν/σ που προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία συμμετείχαν 252 Βουλευτές και υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 145 βουλευτές, ενώ καταψήφισαν 102 βουλευτές.

 
 

Αρ. Μπαλτάς: «Ευρύς διάλογος για τις αλλαγές στην Παιδεία»

Ευρύ διάλογο για τις μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία, αμέσως μετά την ψήφιση των επειγόντων μέτρων του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση της 8ης Μαΐου ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς. 

Ο κ. Μπαλτάς, επίσης, δεσμεύτηκε για έναν νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, «σε κλίμακα ενός χρόνου ίσως κι λιγότερο, με όρους πραγματικής διαβούλευσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)