to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:52 | 01.05.2015

πηγή: topontiki.gr

Διεθνή

Κοινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση για Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) και τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα DEV-IS, KTOS, KTOEOS, KTAMS και BES


Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι γιόρτασαν το απόγευμα την εργατική Πρωτομαγιά σε κοινή εκδήλωση στο γήπεδο της «Τσετίν Καγιά», στη «νεκρή» ζώνη της Λευκωσίας.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ) και τα τουρκοκυπριακά συνδικάτα DEV-IS, KTOS, KTOEOS, KTAMS και BES.

«Απόψε επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας. Σηκώνουμε ξανά την γροθιά μας» ανέφερε στην ομιλία του ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης.

Διαβεβαίωσε ότι «σταθερά και αταλάντευτα, συνεχίζουμε τον αγώνα για λύση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως αυτή ερμηνεύεται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, η οποία θα προνοεί για ένα κράτος, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα».

Για τους αγώνες των εργαζομένων, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι στην Κύπρο η τρόικα και οι συντηρητικές δυνάμεις επιβάλλουν, μέσα από το Μνημόνιο, τις γνωστές νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές συνταγές.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της DEV-IS, Χασάν Φελέκ σημείωσε ότι «όσο η πατρίδα μας είναι διχοτομημένη, ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι κατακτήσεις των εργαζομένων» και πως «για μια ακόμα Πρωτομαγιά συνεχίζουμε τον αγώνα που θα επανενώσει την πατρίδα μας».

Ανέφερε επίσης ότι οι Τουρκοκύπριοι υποστήριξαν τον Ακιντζί ενάντια στον Έρογλου, τον εκπρόσωπο του στάτους κβο και των δυνάμεων ενάντια στην ειρήνη. «Τιμώρησαν τον κ. Έρογλου. Απέρριψαν την πατριδοκαπηλία και τον εθνικισμό. Δεν επέτρεψαν να αναβιώσουν οι ρητορικές μίσους. Η επικράτηση του κ. Ακιντζί δίνει νέες ελπίδες στις φιλειρηνικές δυνάμεις», είπε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)