to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:29 | 29.04.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (29.4.2015)

"Από το χρέος και τη λιτότητα στη διεκδίκηση της δημοκρατίας: Τέσσερις συζητήσεις για την ευρωπαϊκή συγκυρία"


Χρέος, λιτότητα, δημοκρατία

"Από το χρέος και τη λιτότητα στη διεκδίκηση της δημοκρατίας: Τέσσερις συζητήσεις για την ευρωπαϊκή συγκυρία" είναι ο τίτλος της συζήτησης που διοργανώνεται στην αίθουσα τελετών κτηρίου «Αβέρωφ» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Πατησίων 42 και Στουρνάρη, στις 7.00 μ.μ., από το Ινστιτούτο "Νίκος Πουλαντζάς" και το δίκτυο transform!europe. Παίρνουν μέρος οι Μαουρίτσιο Λατσαράτο, Αθηνά Αθανασίου.

Το επαναστατικό υποκείμενο

Συζήτηση με αφορμή το βιβλίο του Κ. Τζιαντζή "Για το επαναστατικό υποκείμενο της εποχής μας" με τους Αλέκο Καπατσή, Αλέξανδρο Μινωτάκη. Στις 7.00 μ.μ., στη Λέσχη Αναιρέσεις, Εγνατίας 98.

Βραδιά για ποιητές

Οι εκδόσεις Νεφέλη διοργανώνουν, στις 7.30 μ.μ., στη Στοά του Βιβλίου, βραδιά αφιερωμένη στους ποιητές Βύρωνα Λεοντάρη και Ζέφη Δαράκη. Ομιλητές: Σάββας Μιχαήλ, Έλλη Φιλοκύπρου, Βάκης Λοϊζίδης, Μυρτώ Ρήγου.

Η γλώσσα είναι μόνο μέσον

Η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας, με τη συμμετοχή του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών οργανώνει Ημερίδα στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Βασ. Κωνσταντίνου 48, στις 6.30 μ.μ., με θέμα: «Η γλώσσα είναι μόνο μέσον». Θα μιλήσουν οι Γιάννης Αντωνίου, Σταύρος Ζουμπουλάκης και η Άννα Φραγκουδάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μανταφούνης και Giannotti

Συνοδευόμενος από την Έλενα Giannotti, ο Ioannis Μανταφούνης παρουσιάζει το ApersonA, στο Κέντρο Χορού Ντάνκαν, απόψε και αύριο, Χρυσάφη 34 και Δικαιάρχου στον Βύρωνα, στις 9.00 μ.μ.

Wisteria Maiden

Η χορογραφία του Αντώνη Φωνιαδάκη "Wisteria Maiden" στο Μεγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 8.30 μ.μ.

Διαλέξεις της αθλιότητας

Με τις «Διαλέξεις αθλιότητας» του Γιάννη Τσίρου, συνεχίζονται στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» οι Θεατρικές Συναντήσεις - 2015 του Δήμου Καλαμαριάς, απόψε και αύριο, με τον Θανάση Παπαγεωργίου.

Συνεχίζεται ο "Παραλήπτης άγνωστος"

Το έργο της Kathrine Kressmann Taylor "Παραλήπτης άγνωστος", σε σκηνοθεσία και μετάφραση της Νάντιας Φώσκολου, θα συνεχιστεί έως τις 27 Μαΐου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, κάθε Τετάρτη, στις 9.00 μ.μ.

Βιβλίο στο Polis Art Cafe

Το βιβλίο «Ο αφανισμός των Θεσσαλονικέων Εβραίων της Γαλλίας 1942 - 1944. Ένα kadish για τους δικούς μας 'Γάλλους'» του Γιάννη Καρατζόγλου παρουσιάζεται στο Polis Art Cafe, Πεσμαζόγλου 5, στις 7.30 μ.μ.

Δύο πιανίστες

Ο πιανίστας Χρίστος Παπαγεωργίου σε τζαζ αυτοσχεδιασμούς και παραλλαγές σε κλασικό στιλ με τη φιλική συμμετοχή τού επίσης πιανίστα Γιώργου Ψυχογιού, στις 8.30 μ.μ., στην Αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)