to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 28.04.2015

πηγή: kathimerini.com.cy

Διεθνή

Στο εδώλιο για ψευδομαρτυρία ο Άκερμαν

Ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου


Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιούργκεν Φίτσεν καθώς και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας και νυν Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου Γιόζεφ Άκερμαν είναι δύο από τους πέντε κατηγορούμενους σε δίκη που ξεκινά σήμερα με την κατηγορία ότι έδωσαν ψευδή μαρτυρία σε μια μακροχρόνια νομική μάχη της γερμανικής τράπεζας με τον όμιλο MME Kirch.

Σε περίπτωση που κριθεί κάποιος ένοχος, αυτό θα μπορούσε να επισύρει ποινή φυλάκισης από ένα μέχρι δέκα έτη.

Μια τέτοια δικαστική απόφαση θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα για τη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η οποία προσπαθεί να καθαρίσει την εικόνα της ύστερα από τις πολλές νομικές διαμάχες που έδωσε ενώπιον δικαστηρίων κατά τα τελευταία χρόνια.

“Τα πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν λίγο άβολα", παραδέχθηκε ο 66χρονος Fitschen σε πρόσφατη συνέντευξή του στο εβδομαδιαίο περιοδικό “Stern”. "Το μοιραίο πράγμα είναι ότι μερικοί άνθρωποι έχουν αποφασίσει ότι είσαι ένοχος από την αρχή. Αλλά ήμουν ειλικρινής”, επέμεινε ο κ. Φίτσεν.

Ο Φίτσεν και τα άλλα τέσσερα άτομα – τα πρώην επικεφαλής στελέχη της Deutsche Bank Rolf Breuer και Josef Ackermann και οι πρώην Διευθυντές της τράπεζας Clemens Boersig και Tessen von Heydebreck - κατηγορούνται ότι έδωσαν παραπλανητικά στοιχεία στο δικαστήριο σε μια από τις αγωγές που καταχώρησε ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Leo Kirch εναντίον της τράπεζας.

Και οι πέντε έχουν αρνηθεί την κατηγορία.

Ο Kirch, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών το 2011, είχε κατηγορήσει την Deutsche Bank ότι προκάλεσε την κατάρρευση το 2002 της αυτοκρατορίας ΜΜΕ, που διέθετε, όταν ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Breuer, αμφισβήτησε δημοσίως την πιστοληπτική ικανότητα του ομίλου σε τηλεοπτική συνέντευξη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)