to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 25.04.2015

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Nα αντιμετωπιστεί η βαρβαρότητα του ISIS με πολιτισμό

Ομιλία της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, Σίας Αναγνωστοπούλου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το ISIS και την Μ. Ανατολή


Ολόκληρη η ομιλία:
 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Tο ISIS δεν είναι μια ριζοσπαστική ακραία θρησκευτική οργάνωση . Είναι μια εγκληματική βάρβαρη οργάνωση που χρησιμοποιεί τη θρησκεία για ηθική νομιμοποίηση. Αναπτύσσει ωστόσο την δράση της σε μια περιοχή, τη Μ. Ανατολή, όπου τα κράτη και οι κοινωνίες είχαν ήδη αποδυναμωθεί λόγω των στρατιωτικών επεμβάσεων της Δύσης, εκεί που είχε πολιτικοποιηθεί η θρησκεία και τα θρησκευτικά δόγματα, από τις πολιτικές των Η.Π.Α.

Το ISIS σήμερα καταστρέφει τα πάντα. Στρατιωτικοποιεί την αντίληψη για τη θρησκεία και το θρησκευτικό αίσθημα. Καθιστά το Ισλάμ ,ένα δόγμα του Ισλάμ, όπλο μίσους και βίας απέναντι στους αντιπάλους, όχι μόνο άλλων θρησκειών αλλά και των μουσουλμάνων που δεν αποδέχονται τη στρατιωτικοποίηση της θρησκείας. Προπαγανδίζει τη βία και το μίσος ,ενισχύει το ρατσισμό και τον αντιμουσουλμανισμό στην Ευρώπη. Καταστρέφει τις κρατικές δομές, τους κοινωνικούς μηχανισμούς, όλα όσα εξασφαλίζουν τη συνοχή μιας κοινωνίας. Καταστρέφει τις μεγάλες πολιτισμικές δημιουργίες, καταστρέφει τη μνήμη της πολυπολιτισμικής και πολυθρησκευτικής συνύπαρξης έτσι όπως έχει καταγραφεί στη  Μ. Ανατολή. Οικειοποιείται τις οικονομικές δομές της περιοχής, δημιουργεί προνομιακά μονοπώλια ελέγχου και στερεί τις κοινωνίες από τους πόρους επιβίωσης τους.

Δημιουργεί ένα μεγάλο δίκτυο στρατολόγησης Ευρωπαίων πολιτών  με μουσουλμανικό θρήσκευμα και μετατρέπει τις πολιτικές, ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις σε συγκρούσεις θρησκευτικού μίσους.

Δημιουργεί ένα μεγάλο κύμα προσφύγων με απίστευτες ανθρωπιστικές κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες, ένα κύμα προσφύγων που αλλάζει τα δημογραφικά δεδομένα της περιοχής.

Οι λύσεις δεν είναι εύκολες και η στρατιωτική λύση δεν είναι η καλύτερη!

Κάποιες προτάσεις:

Ενίσχυση με κάθε τρόπο των κοινωνιών, που οικοδόμησαν δημοκρατικές δομές, που εξασφάλισαν τη ζωή, τη τιμή και την περιουσία ανδρών, γυναικών και παιδιών που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα. Αυτό σημαίνει άμεση ενίσχυση στο Κομπάνι της Ροζαβα.

Ενίσχυση των κρατών που δέχονται το μεγάλο κύμα προσφύγων. Ενίσχυση των κρατών στην Ε.Ε. που κινδυνεύουν με αποσταθεροποίηση λόγω της πρώτης υποδοχής των προσφύγων

Ισότιμη κατανομή των ευθυνών των κρατών της Ε.Ε. και καταμερισμός των προσφύγων στα εδάφη τους. Το προσφυγικό πρόβλημα είναι ευρωπαικό και όχι ιταλικό, ελληνικό κ.λπ.

Δεν αρκεί όμως η αποστολή οικονομικής βοήθειας. Η Ευρώπη πρέπει να αποδείξει πολιτικά τον ανθρωπισμό της. Πρέπει να λύσει τα πολιτικά προβλήματα της περιοχής, από τα οποία το σημαντικότερο είναι το Παλαιστινιακό.

Τέλος, πρέπει να εξασφαλισθεί  η μεταφορά των προσφύγων τόσο για να περιορισθεί η δράση των δουλεμπόρων απέναντι στους οποίους τα κράτη πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη αυστηρότητα, όσο και για να μην παρατηρούνται φαινόμενα ομαδικών πνιγμών στη Μεσόγειο. Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό οι πνιγμοί στην Μεσόγειο.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρέπει να αποφασίσει ώστε να αντιμετωπιστεί η βαρβαρότητα του ISIS με πολιτισμό για τον οποίο είναι υπεύθυνη όλη η Ευρώπη!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)