to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:11 | 23.04.2015

Πολιτική

Αντ. Σαμαράς: Φταίει το ΔΝΤ, ο Κουβέλης, ο ΕΝΦΙΑ για το Βατερλώ...

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην εκπομπή «Online» του Mega, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής...


Διαβάστε σχετικά:

 Αδειάζει ο Κουβέλης τον Σαμαρά

Γ. Σακελλαρίδης: Σε πέλαγος αντιφάσεων ο κ. Σαμαράς με τις δηλώσεις του

 

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε συνολική επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομία, το μεταναστευτικό, τα θέματα τάξης.

Την εκτίμηση ότι η χώρα είναι «σε αδιέξοδο, η κυβέρνηση κορόιδεψε την κοινωνία» εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να συγκρουστεί είτε με τους εταίρους, είτε με τον εαυτό της. «Κάθε μέρα που περνάει ο λογαριασμός γίνεται πιο βαρύς» σημείωσε και εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτήν την περίπτωση «σε ενάμιση χρόνο θα μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο».

Τάχθηκε υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων προκειμένου να διασωθούν τα επικουρικά ταμεία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου δεν έχει καταθέσει προτάσεις.

Είτε με την αύξηση του δημοσιονομικού κενού, είτε με απαιτήσεις που η κυβέρνηση δεν μπορούσε να δεχθεί. «Με την τρόικα τα σπάσαμε για τους μισθούς και τις συντάξεις τον Νοέμβριο» είπε ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος για τη μη επίτευξη συμφωνίας στο Διεθνές ΝομισματικόΤαμείο. 


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΡΗΞΗ ΔΝΤ από realmedialive 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε για τη συνέχιση του μνημονίου τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο και μέχρι πρότινος στενό πολιτικό του φίλο, Φώτη Κουβέλη, επιβεβαιώνοντας για πρώτη φορά και επίσημα την πρότασή του προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ να είναι εκείνος που θα προταθεί για Πρόεδρος της Δημοκρατίας ώστε ή χώρα να μην οδηγηθεί σε εκλογές. 

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς η πρόταση μεταφέρθηκε στον ίδιο τον κ. Κουβέλη - αφού είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις με συνεργάτες του -μια ημέρα μετά την τελική πρόταση για τον Σταύρο Δήμα, αλλά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε την πρόταση με αποτέλεσμα η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές και πλέον σε ένα νέο μνημόνιο - όπως και πάλι προέβλεψε. 


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ από realmedialive 

Μιλώντας στο Mega, χαρακτήρισε ως «κωμικό» το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές - λίγους μήνες μετά τη λαϊκή εντολή που πήρε- εξήγησε ότι γι' αυτόν το λόγο δεν ζητά εκλογές αλλά εκτίμησε ότι το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες, είτε για εκλογές είτε για δημοψήφισμα, θα αφορά εσωτερικούς λόγους για τον ΣΥΡΙΖΑ και θα οδηγεί σε ένα δίλημμα δραχμής. 


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΥΡΩ ΔΡΑΧΜΗ από realmedialive 

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να συγκρουστεί ή με τον εαυτό της, ή με τους δανειστές» είπε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζει που βρίσκεται η διαπραγμάτευση. Εξέφρασε επίσης την αγωνία του για το θέμα των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας μετά και τις αναφορές του Δημήτρη Μάρδα λέγοντας πως η δική του κυβέρνηση ποτέ δεν έβαλε σε κίνδυνο την πληρωμή μισθών ή συντάξεων. 


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ από realmedialive 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε και πάλι ότι το κόμμα του ηττήθηκε στις εκλογές λόγω του ΕΝΦΙΑ και της επικοινωνιακής πολιτικής που ακολούθησε στον τομέα της φορολογίας και ειδικότερα στην ελλιπή ενημέρωση που παρείχε ο ίδιος στους πολίτες για την προσωρινή επιβολή του συγκεκριμένου φόρου και μίλησε ευθέως για «Βατερλώ».

Ωστόσο διεμήνυσε εντός του κόμματός του ότι δεν προτίθεται να κινήσει τώρα τις διαδικασίες για συνέδριο που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει ακόμα και σε αλλαγή ηγεσίας. 

«Δεν θα φυγομαχήσω» είπε ο κ. Σαμαράς κρατώντας χαμηλούς τόνους απέναντι στα στελέχη του που επιμένουν ότι η ΝΔ πρέπει να οδηγηθεί εδώ και τώρα σε συνέδριο. Υπενθύμισε μάλιστα πως όταν ο ίδιος το έθεσε μέσα στην κοινοβουλευτική ομάδα κανείς δεν έβαλε θέμα αλλαγής ηγεσίας. 


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΔ από realmedialive 

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα «πυρά» του κατά του Έλληνα υπουργού Οικονομικών χαρακτηρίζοντας τον Γ. Βαρουφάκη «πρωταγωνιστή ενός θεάτρου πολιτικών απειλών» και είπε ότι «όλα αυτά τα κάνει για το ουάου» και ότι «με ουάου δεν βάφονται αυγά». 


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ από realmedialive 

Πληροφορίες - βίντεο: real.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)