to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 21.04.2015

Πολιτική

Η συνάντηση Αλ. Τσίπρα και Π. Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom

Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη του επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ


Ενημέρωση:

18.53
Την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι συζητήσεις για τη δημιουργία αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου «προς όφελος για την Ελλάδα και την Ευρώπη» εξέφρασε σε δηλώσεις του ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ.

«Μια ελληνορωσική σχέση δυνατή και ισχυρή μπορεί να αλλάξει την εικόνα στην περιοχή μας και τον ευρωπαικό χώρο» δηλωσε ο κ. Λαφαζάνης.

Διευκρίνισε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με τη ρωσική πλευρά, αναφέροντας ότι βρίσκονται σε καλό σημείο, «δεν υπογράφουμε τίποτα σήμερα ελπίζουμε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με όφελος για την Ελλάδα και την Ευρώπη» σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ότι το έργο του αγωγού θα γίνει με έναν τρόπο απολύτως συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο. Σχολίασε μάλιστα ότι «από την Ελλάδα θα περάσει ο TAP ο οποίος θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο. Δεν δικαιολογείται η Ε.Ε. να δίνει άδεια στον TAP και να μην δώσει σε έναν αγωγό που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα φτάνει στη Fyrom σύμφωνα με τις κοινοτικές προδιαγραφές».

16:00 Σε εξέλιξη η συνάντηση Α. Τσίπρα με τον επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλλερ

Embedded image permalink

14:00 Ξεκίνησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι η συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη με τον επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να τεθεί η κατασκευή αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω Ελλάδας προς την κεντρικής Ευρώπη. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)