to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:34 | 15.04.2015

πηγή: euro2day

Πολιτική

Ευ. Τσακαλώτος: Δεχόμαστε άδικη κριτική - Θα φτάσουμε σε συμφωνία στο Eurogroup

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε ευθέως για το καλό σενάριο», υπογραμμίζει ο Τσακαλώτος σε δηλώσεις του στην Guardian. Υπάρχουν κάποια προβλήματα λόγω έλλειψης εμπειρίας, αλλά η κριτική προς την κυβέρνηση είναι άδικη, τονίζει.


 

Σίγουρος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές στο Eurogroup της 24ης Απριλίου εμφανίζεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, επιφορτισμένος με το χαρτοφυλάκιο διεθνών οικονομικών σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι εργαζόμαστε ευθέως για το καλό σενάριο. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου. Οι συμφωνίες πάντα γίνονται λίγο πριν τη λήξη των περιθωρίων, δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο», υπογραμμίζει σε δηλώσεις του στη Guardian. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 24 Απριλίου θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και απόφαση για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να προχωρήσει η Αθήνα. 

Ο κ. Τσακαλώτος απαντά και για τα δημοσιεύματα του ξένου τύπου, τα οποία ασκούν έντονη κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι Financial Times ανέφεραν ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να κηρύξει στάση πληρωμών στο χρέος προς το ΔΝΤ, επικαλούμενοι δηλώσεις έλληνα αξιωματούχου ότι η Αθήνα "έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου.

Ο κ. Τσακαλώτος υπογραμμίζει ότι η κριτική είναι εντελώς άδικη, με την εφημερίδα να υπογραμμίζει ότι πολλά από τα δημοσιεύματα προέρχονται από τη Γερμανία, το βασικό πιστωτή της χώρας, και άλλες χώρες που υιοθετούν την πολιτική σκληρής λιτότητας. "Υπάρχουν κάποια προβλήματα που θα περίμενε κανείς από μια νεαρή κυβέρνηση χωρίς εμπειρία, αλλά ανησυχούμε ότι υπάρχει άδικη κριτική για την προετοιμασία της ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητά της να παρέχει λεπτομέρειες για το φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων", υπογράμμισε. 

Η συμφωνία θα επιτευχθεί εάν οι πιστωτές σταματήσουν να επιμένουν στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά - που τασσόταν υπέρ του μνημονίου, υπογραμμίζει ο κ. Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρώπη. 

"Είμαστε μα κυβέρνηση συστηματικά υπέρ του ευρώ, όχι μόνο για λόγους τακτικής. Και αυτό, γιατί πιστεύουμε ότι μια διάσπαση της ευρωζώνης θα οδηγήσει σε άνοδο δεξιών εθνικιστικών τάσεων και σε ανταγωνιστικές υποτιμήσεις, μια επανάληψη αυτών που συνέβησαν τη δεκαετία του '30, κάτι που δεν θα επιθυμούσε κανείς προοδευτικός άνθρωπος", υπογραμμίζει.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)