to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:07 | 14.04.2015

Διεθνή

Επίθεση αυτοκτονίας στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Σομαλίας - Πληροφορίες για 7 νεκρούς

Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησαν άγνωστοι, πιθανότατα ισλαμιστές, στο υπουργείο Ανώτατης Εκπαίδευσης της Σομαλίας, στο κέντρο της πρωτεύουσας Μογκαντίσου.


Ένοπλοι ισλαμιστές της σομαλικής οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα εναντίον του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα υπουργεία Ανώτερης Εκπαίδευσης και Πετρελαίου στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης, και σύμφωνα με το BBC που επικαλείται αυτόπτες μάρτυρες σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι. Η αστυνομία κάνει λόγο για έξι νεκρούς.

Ο ανταποκριτής του BBC Ιμπραήμ Άντεν μετέδωσε ότι ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά γκρέμισε τη μάντρα του κτιρίου και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανταλλαγή πυρών.

Αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι πυροβολισμοί ακούγονται από το εσωτερικό του κτιρίου. Σύμφωνα με το Ρόιτερς που επικαλείται την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν προτού οι ένοπλοι εισβάλουν στο κτίριο και συγκρουστούν με τις δυνάμεις ασφαλείας.

"Στην αρχή σημειώθηκαν δύο εκρήξεις, ένα παγιδευμένο ποδήλατο κι ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγησαν έξω από το κτίριο. Στη συνέχεια οι ένοπλοι εισήλθαν στους εσωτερικούς χώρους του κτιρίου. Μαίνονται συγκρούσεις", δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος της αστυνομίας Άλι Νουρ και πρόσθεσε ότι είδε τουλάχιστον ένα νεκρό και πέντε τραυματίες, αλλά σχολίασε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κάποιος με ακρίβεια για θύματα.

Η Αλ Σεμπάμπ πραγματοποιεί συχνά επιθέσεις στην πρωτεύουσα στην προσπάθειά της να ανατρέψει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να επιβάλει τον αυστηρό ισλαμικό νόμο, τη σαρία. Στα τέλη Μαρτίου, ένοπλοι της Αλ Σεμπάμπ εξαπέλυσαν επίθεση στο δημοφιλές ξενοδοχείο Maka al Mukaram της πρωτεύουσας με 14 νεκρούς.

 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)