to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:50 | 26.09.2012

left.gr

Κοινωνία

Ζωγράφου: Αποχώρησε η αστυνομία, σε εξέλιξη η συγκέντρωση αλληλεγγύης

Δεν απέδωσε το σχέδιο καταστολής της συγκέντρωσης από την αστυνομία. Στήνεται η μικροφωνική για ενημέρωση/αλληλεγγύη στους προσαχθέντες.


8.45 μ.μ.: Σε εξέλιξη πορεία (με πολύ παλμό και σύνθημα) στους δρόμους του Ζωγράφου, με 500 άτομα από όλους τους πολιτικους χώρους και κατοίκους. Υπάρχουν αρκετές δυνάμεις των ΜΑΤ σε απόσταση., χωρίς να κάνουν κάποια κίνηση.

8.00 μ.μ.: Εχοντας απέναντί της τη συγκροτημένη αντίδραση των συγκεντρωμένων, η αστυνομία αποχώρησε από την πλατεία Γαρδένια. Η διμοιρία των ΜΑΤ παραμένει σε κάποια, «διακριτική» απόσταση. Στήνεται η μικροφωνική εγκατάσταση, και η συγκέντρωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης θα γίνει κανονικά. Ισως γίνει και μια μικρή πορεία αργότερα. Συμμετέχει κόσμος από τις λαϊκές συνελεύσεις και τα στέκια της περιοχής, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πολλοί ανένταχτοι/ες. Να σημειώσουμε πως κατά τις πρωινές μαζικές προσαγωγές χτυπήθηκαν και συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί.


7.30 μ.μ.: Με ΜΑΤ και δικυκλιστές, η αστυνομία κάνει αυτή την ώρα κανονική επέλαση στην Πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου όπου είχε καλεστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στους σημερινούς προσαχθέντες/συλληφθέντες.


Όπως μας ενημερώνουν τηλεφωνικά, χωρίς καμιά αφορμή, αρχικά αστυνομικοί της ΔΕΛΤΑ και κατόπιν ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει την πλατεία Γαρδένια στου Ζωγράφου και προσαγάγουν κόσμο (αντιεξουσιαστές, από ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ.)  που είχε συγκεντρωθεί (περίπου 100 διαδηλωτές, καθώς η συγκέντρωση/πορεία είχε μόλις ξεκινήσει) σε διαμαρτυρία αλληλεγγύης για τους διαδηλωτές που προσήχθησαν το πρωί από την περιοχή ενώ ετοιμάζονταν να κατέβουν στην πορεία. Γίνεται έκκληση για συμπαράσταση.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)