to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:11 | 17.01.2013

Κοινωνία

Ξηλώθηκε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου

«Σκούπα» για ολόκληρο το «αμαρτωλό» Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ασφάλειας Βόλου, μετά και τη νέα σύλληψη αστυνομικού που υπηρετούσε στο τμήμα αυτό, για διακίνηση ναρκωτικών.


Λιμενικοί συνέλαβαν με ένα κιλό χασίς δύο Αθίγγανους, οι οποίοι υπέδειξαν ως προμηθευτή τον 45χρονο αρχιφύλακα της Δίωξης Ναρκωτικών. Ο τελευταίος συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, στο σπίτι του μάλιστα βρέθηκαν ένα χρηματοκιβώτιο με πάνω από 30.000 ευρώ, ένα πιστόλι και χαρτονομίσματα πιθανόν πλαστά.


Με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου, Ν. Παπαγιαννόπουλου, ξηλώθηκε όλο το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και οι 13 αστυνομικοί μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ενώ αργά χθες το βράδυ το τμήμα επανασυστάθηκε με αστυνομικούς που μετατέθηκαν σε αυτό από άλλα τμήματα του νομού.


Η νέα υπόθεση με αστυνομικό της Δίωξης Ναρκωτικών έρχεται 15 μέρες μετά τη σύλληψη του προϊσταμένου του τμήματος, ο οποίος εμπλέκεται στο κύκλωμα με «εγκεφάλους» Αλβανούς μεγαλέμπορους, που εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης, με 35 συλλήψεις σε Αθήνα, Βόλο, Αγρίνιο και Γιαννιτσά και ήδη πήρε τον δρόμο για τις φυλακές Νιγρίτας. Μαζί του συνελήφθησαν και 49χρονος αρχιφύλακας της Δίωξης Ναρκωτικών της ασφάλειας Αγρινίου και 49χρονος αρχιφύλακας της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, που έχουν ήδη προφυλακιστεί, ενώ κατηγορούμενοι είναι συνολικά 8 αστυνομικοί.


Εν τω μεταξύ, με χθεσινή απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άλλοι τέσσερις αστυνομικοί -ανεβάζοντας τον αριθμό σε εφτά- οι οποίοι εμπλέκονται στο πολυμελές ελληνοαλβανικό κύκλωμα που εξάρθρωσε τις τελευταίες μέρες του Δεκεμβρίου η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.Η απόφαση του αρχηγείου ήρθε μετά τις κλήσεις κατηγορουμένων που εκδόθηκαν χθες από την 4η ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, με τις οποίες τους καλεί να απολογηθούν για τα αδικήματα που σχετίζονται με το ναρκοκύκλωμα.


Πηγή: Ethnos.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)