to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:49 | 23.07.2012

πηγή: https://left.gr/en/99

Διεθνή

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν σήμερα σε σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Ιράκ, ανακοίνωσαν στρατιωτικές και ιατρικές πηγές.


Έξι επιθέσεις, μεταξύ των οποίων η έκρηξη ενός παγιδευμένου αυτοκινήτου και μια επίθεση αυτοκτονίας,σημειώθηκαν μέσα και γύρω από τη Βαγδάτη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν 60, δήλωσαν τοπικές πηγές.
 
Στη βόρεια πετρελαιοπαραγωγό πόλη του Κιρκούκ, τέσσερα παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 15. Οι πιο αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν σε στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Ντουλουίγια, που βρίσκεται 100 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης και στην Τάτζι, επίσης βόρεια της ιρανικής πρωτεύουσας. 


Τουλάχιστον επτά στρατιώτες των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων σκοτώθηκαν σε καθεμιά από τις δύο επιθέσεις. Επιθέσεις σημειώθηκαν επίσης στην πρωτεύουσα και στις πόλεις Σααντίγια, Χαν Μπενί Σάαντ, Κιρκούκ Τουζ Χουρμάτου και Ντιμπίς.
 
Γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Μπάλαντ, 70 χλμ. βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας, κοντά στη Ντουλουίγια, δήλωσε ότι παρέλαβε τις σορούς επτά στρατιωτών ενώ περιέθαλψε δύο στρατιώτες τραυματίες. Υπολοχαγός του στρατού επιβεβαίωσε την επίθεση κάνοντας λόγο επίσης και για τέσσερις τραυματίες.
 
"Ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στη βάση γύρω στις 05:00 τοπική ώρα", δήλωσε ο αξιωματικός. Την Κυριακή, τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 96 τραυματίστηκαν σε σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, στις πιο αιματηρές επιθέσεις σχεδόν των τριών τελευταίων εβδομάδων.
 
Δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση εναντίον της ιρακινής στρατιωτικής βάσης αλλά σε ηχογραφημένο μήνυμα που ανάρτησε στο Ιντερνετ η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, γνωστοποιεί την πρόθεσή της, να εντείνει τον αγώνα της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)