to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 11.12.2012

Πολιτική

Θοδωρής Δρίτσας: "Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ διαφωνεί με την πρόταση για πώληση υποβρυχίων"

Επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Θοδωρή Δρίτσα, στο δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου


Σε απάντηση δημοσιεύματος του Σαββάτου 5/12/2012 στην εφημερίδα Καθημερινή από τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου αναφορικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, υπεύθυνος τομέα Άμυνας, απέστειλε στην εφημερίδα την παρακάτω επιστολή:
 
«Προς την
εφημερίδα «Καθημερινή» 
 
Αθήνα,10 Δεκεμβρίου 2012
 
κ. Διευθυντά
 
Το Σάββατο 8/12/2012 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας ρεπορτάζ του συνεργάτη σας κ. Τ. Τέλλογλου με τίτλο «Πώληση δυο υποβρυχίων προτείνει ο ειδικός συντονιστής προκειμένου να «διασωθούν» τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά». Εκεί αναφέρεται ότι η πρόταση αυτή έχει συζητηθεί με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Από τον τρόπο παρουσίασης της παραπάνω πληροφορίας θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανόν να παρερμηνευτεί η στάση του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στο συγκεκριμένο ζήτημα.  Για τούτο κρίνω αναγκαίο να διευκρινίσω τα παρακάτω : 
 
Στην πρόσφατη (5/12/2012) συνάντηση μελών της κοινοβουλευτικής μας ομάδας (βλ. δελτίο τύπου 6/12/2012) με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο, παρουσία του κ. Νικ. Αναστασόπουλου και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, όντως ενημερωθήκαμε για τρεις (3) υπό μελέτη εισέτι εναλλακτικές λύσεις για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και για τα υποβρύχια και για μια ακόμα «εντελώς προσωπική ιδέα» του κ. Αναστασόπουλου, περίπου αυτή την οποία αναφέρει το δημοσίευμά σας. 
 
Από την δική μας πλευρά τονίσαμε ότι ειδικά αυτήν την προσωπική ιδέα του κ. Αναστασόπουλου  δεν την συζητούμε καν και την απορρίπτουμε. Κατά τα λοιπά προχωρήσαμε σε καίριας σημασίας επισημάνσεις, αλλά και σε διερευνητικές – υπό μορφή ερωτημάτων – εναλλακτικές προτάσεις για τις οποίες δεν πήραμε ουσιαστικές απαντήσεις. Μας δόθηκε, τέλος, η διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση μελετά ακόμα το ζήτημα και δεν έχει καταλήξει.
 
Επιθυμώ, επίσης, να σας ενημερώσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, έχει επίγνωση των λεπτών ισορροπιών και του σκληρού ανταγωνισμού επιχειρηματικών συμφερόντων, που εμπλέκονται στην υπόθεση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των υποβρυχίων. Για τούτο και δεν επιλέγει μικροπολιτική  τακτική, αλλά παρακολουθεί πολύ συστηματικά και με πολλή σοβαρότητα τις εξελίξεις, παρεμβαίνοντας εκεί και όπου πρέπει. Συμβατή με τη στάση μας αυτή ήταν τόσο η συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας , η οποία προκλήθηκε μετά από δικό μας αίτημα, όσο και το από 15/11/2012 αίτημά μας, που διατυπώθηκε εγγράφως προς τον πρόεδρο της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων κ. Ιωάννη Μιχελάκη, για σειρά θεμάτων μεταξύ των οποίων και το θέμα των υποβρυχίων και οι προτάσεις της κυβέρνησης γι΄αυτά, αίτημα που ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί. 
 
Επισημαίνω τέλος ότι το δελτίο τύπου, που εκδόθηκε σχετικά με την συνάντηση αυτή από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ στις 6/12/2012, περιγράφει με τη προσήκουσα σαφήνεια τόσο το περιεχόμενο της συνάντησης, όσο και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ. Αρκεί να αναγνωστεί με προσοχή. 
 
Δεσμευόμαστε ότι οι τελικές απόψεις και προτάσεις μας θα διατυπωθούν σύντομα δημοσίως, αλλά και στα αρμόδια όργανα της Βουλής, στο πλαίσιο της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, την οποία αυτή τη φορά ελπίζουμε ότι θα σεβαστεί η κυβέρνηση. 
 
Με εκτίμηση
 
Θοδωρής Δρίτσας
Βουλευτής Α΄Πειραιά & Νησιών 
Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ»
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)