to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 22.01.2013

left.gr

Πολιτική

Θ, Δρίτσας: «Γιατί καλύπτει τον Βενιζέλο η κυβέρνηση για τα απόρρητα έγγραφα;»

«Γιατί σιωπά η Κυβέρνηση και καλύπτει τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτική χρήση των άκρως απόρρητων εγγράφων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας;» ρωτά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ τον υπουργό Εθνικής Αμυνας;


Η ερώτηση του βουλευτή έχει ως εξής:

    Στις 17.1.2013 και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της διεξαγόμενης στην Ολομέλεια της Βουλής συζήτησης με θέμα την λήψη απόφασης για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, κατά το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος, τα άρθρα 153 επ. του Κανονισμού της Βουλής και το άρθρο 5 του ν.3126/2003 «Ποινική Ευθύνη των Υπουργών», όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 2 του ν.3961/2011, κατά των υπευθύνων για την αλλοίωση και διαχείριση της «λίστας Λαγκάρντ», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προέβη στην ακόλουθη – κατά λέξει – δήλωση: «Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο Υπουργείο Αμύνης; Βεβαίως έχω. Είναι δυνατόν να μην έχω; Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ; Πώς πήγαινα στην Ευρωπαϊκή Ένωση;»

Λίγο αργότερα, απαντώντας στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε λέγοντας τα εξής : «Άμα ανοίξετε τα αμυντικά περιοδικά, τα ψηφιακά και τα συμβατικά, θα βρείτε πληροφορίες πολύ περισσότερες απ’ αυτές που έχει ο εκάστοτε Υπουργός Αμύνης όταν εισηγείται…Αφήστε. Δεν έχει ο Υπουργός αυτά που του στέλνουν τα επιτελεία για να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ; Δεν έχω το αντίγραφο του αμυντικού δόγματος που συνέταξα εγώ ο ίδιος με τα χέρια μου και εισηγήθηκα στο ΚΥΣΕΑ;...... Έχετε γίνει τώρα και υπερευαίσθητος, βλέπω, στα θέματα εθνικής άμυνας! Σας διαβεβαιώ ότι δεν εθίγη η αμυντική θωράκιση της χώρας και η εμπιστευτικότητα των αμυντικών πληροφοριών.»


    Αν και οι παραπάνω δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ γεννούν εύλογα ερωτηματικά σχετικά με το κατά πόσον είναι ασφαλή τόσο τα αμυντικά σχέδια της χώρας, όσο και οι λεπτομέρειες που αφορούν στον αμυντικό της σχεδιασμό, όπως επίσης και γεννούν απορία για την ιδιοκτησιακή αντίληψη κυβερνητικών αξιωματούχων, εν τούτοις η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός μέχρι τώρα σιωπούν.
 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εθνικής Άμυνας

1. Έχουν οι νυν, αλλά και οι απελθόντες, Υπουργοί Εθνικής Άμυνας το δικαίωμα να διατηρούν στο προσωπικό τους αρχείο άκρως απόρρητα έγγραφα, που αφορούν στην Εθνική Άμυνα; Διατηρεί στο σπίτι του και ο ίδιος τέτοια έγγραφα;  Συμφωνεί με την παραπάνω δήλωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για διαρροή άκρως απόρρητων πληροφοριών σε περιοδικά;  Με ποιά συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να σταματήσει τέτοιες διαρροές;


2. Συμφωνεί η Κυβέρνηση με την παραπάνω δήλωση; Καλύπτει πολιτικά τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Γιατί σιωπά;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Θοδωρής Δρίτσας

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)