to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΣΥΡΙΖΑ Θεσ/νίκης: "Ο Κισσός να διατηρήσει τον δασικό του χαρακτήρα"

"Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη με μια από τις χαμηλότερες αναλογίες πρασίνου ανά κάτοικο δεν μπορεί να ανεχθεί καμία απώλεια των περιαστικών δασών, ιδιαίτερα τώρα που οι κλιματικές αλλαγές σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών. Πολύ περισσότερο όταν αυτές αφορούν μια μεταβολή χρήσης με σκοπό την κερδοσκοπία και την επίδειξη πλουτισμού μιας μικρής μειοψηφίας. Μιας αλλαγής χρήσης που έχει απορριφθεί από την κοινωνία της πόλης, δεκάδες φορείς αλλά και την ελληνική δικαιοσύνη", επισημαίνει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Θεσσαλονίκης.


"Η περιοχή του Κισσού (Ισενλί) είναι σημαντική για τη διατήρηση του φυσικού χαρακτήρα ολόκληρου του Χορτιάτη και την υδρονομική προστασία των κατάντη περιοχών. Τυχόν πολεοδόμησή της θα προκαλέσει ανεπανόρθωτο κατακερματισμό του περιαστικού τοπίου της Θεσσαλονίκης με προφανή κίνδυνο να ανοίξουν οι ορέξεις για νέες πολεοδομήσεις και «αξιοποίηση» δημόσιας και ιδιωτικής γης. Η ήδη παρούσα κλιματική αλλαγή επιβάλλει την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της δασικής βλάστησης που παίζει πολλαπλά ευεργετικό ρόλο για το κλίμα γενικά το μικροκλίμα αλλά και την ανάσχεση των νερών έντονων βροχοπτώσεων που αναμένεται επίσης να αυξηθούν", αναφέρεται στη συνέχεια.

"Ο Χορτιάτης, μαζί με την περιαστική αγροτική-δασική γη γύρω από τη Θεσσαλονίκη πρέπει να προστατευθεί από πάσης φύσεως «αξιοποιήσεις» και επιπόλαιους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς και να αποτελέσουν μια ολοκληρωμένη, συνεκτική ζώνη ήπιων δραστηριοτήτων γεωργίας, κτηνοτροφίας, δασοπονίας, αναψυχής και διατήρησης της βιοποικιλότητας και του πολιτιστικών στοιχείων που απαντούν σε αυτή", επισημαίνεται.

"Ως Τμήμα Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης, καλούμε το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη να σταματήσει όλες τις σχετικές δραστηριότητες με τον Κισσό, να προχωρήσει στην απεμπλοκή του από την υπόθεση αυτή και να συνεργαστεί με τις δασικές υπηρεσίες για την αποκατάσταση της φυσικής βλάστησης", προσθέτει στη συνέχεια.

"Δηλώνουμε την απερίφραστη διαφωνία μας με τα προτεινόμενα στην απόφαση του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και ότι θα στηρίξουμε όλες τις προσπάθειες τερματισμού των προσπαθειών αλλαγής του δασικού χαρακτήρα της έκτασης αυτής αλλά και όλων των προσπαθειών διατήρησης του ανοικτού αγροτικού-δασικού τοπίου γύρω από τη Θεσσαλονίκη", καταλήγει σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Θεσσαλονίκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)