to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

3:18 | 23.05.2012

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ στο Βερολίνο: "Αγωνιζόμαστε για να επιστρέψει η Δημοκρατία"

Δεύτερη μέρα της περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα και το διεθνές ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο κάνοντας την αλλαγή πολιτικής σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης να μοιάζει ακόμη πιο εφικτή.


Τα διεθνή μέσα, όπως έγινε και στην Γαλλία βρέθηκαν στο Βερολίνο κατά εκατοντάδες.

Εκεί όπου σχεδιάζονται οι πολιτικές λιτότητας που σφυροκοπούν την Ευρώπη υπό την εποπτεία της Άγγελα Μέρκελ ο Αλ. Τσίπρας με την ηγεσία του Die Linke έστειλαν ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη κοινών ευρωπαϊκών αγώνων ώστε οι κοινωνίες να χειραφετηθούν από τις αγορές και να γίνει η Ευρώπη δημοκρατική και δίκαιη.

Σημειώνεται πως ο  Αλ. Τσίπρας είχε συνάντηση και  με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) Σ.Γκάμπριελ καθώς και με αντιπροσωπείες άλλων κομμάτων αποτυπώνοντας σαφώς την δυναμική του.

Οι ερωτήσεις για την Ε.Ε., την κρίση, την Αριστερά κ.λπ., που δέχθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ  έπεφταν βροχή στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους ηγέτες του Die Linke Γκ. Γκίζι και Κλ. Έρνστ, σε αίθουσα του γερμανικού κοινοβουλίου.
 
«Η εκλογή της Αριστεράς τον Ιούνιο δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ, αντιθέτως, θα δώσει την ευκαιρία να σώσουμε το ευρώ», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης, ενώ πρόσθεσε πως «η δική μας πρόταση, είναι πρόταση σωτηρίας. Η πιθανή εκλογή μας δίνει προοπτική σταθερότητας και όχι μεγαλύτερης αστάθειας από αυτήν που ήδη υπάρχει».

Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει σχέδιο αντιμετώπισης καταστροφής είπε πως «Θα πάμε με θέσεις και προτάσεις, θα ακούσουμε» και διευκρίνισε  ότι «οφείλουμε να μην επιτρέψουμε να βρεθούμε στην ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή», διότι, όπως είπε, ενδεχόμενη διάλυση της Ευρωζώνης δεν θα είναι απλή καταιγίδα.

"Δεν ήταν κακός ο μάγειρας, αλλά έφταιγε η συνταγή" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας εξηγώντας πως αγωνιζόμαστε "για να επιστρέψει η βασική αξία, η Δημοκρατία, ως κύριο συστατικό, ως θεμέλιος λίθος της ευρωπαϊκής ενοποίησης".

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε και στους Γερμανούς πολίτες στους οποίους είπες πως μόνο έτσι έκεινοι θα σταματήσουν κι εκείνοι να ρίχνουν χρήμα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο και θα πάρουν κάποτε τα χρήματά τους πίσω.

(Πλήρες ρεπορτάζ στην αυριανή ΑΥΓΗ.)
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)