to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:33 | 03.10.2012

left.gr

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πολιτικές τύπου Βαϊμάρης θα στραφούν εναντίον των ίδιων των εμπνευστών τους

Τα τελευταία γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναδεικνύουν το τεράστιο αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής. Γινόμαστε μάρτυρες πολιτικών τύπου Βαϊμάρης με την ανοχή στη δράση της Χρυσής Αυγής από τη μια και τη σκληρή καταστολή από την άλλη...


Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα τελευταία γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων αναφέρονται τα εξής:


«Τα τελευταία γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα και στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων δείχνουν το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η κυβερνητική πολιτική. 
Από τη μια μεριά, η συνεχιζόμενη κυβερνητική ανοχή στα «τάγματα εφόδου» της Χρυσής Αυγής, καθώς και η προκλητική απραξία της αστυνομίας απέναντι στις μαφίες της ηρωίνης και της σωματεμπορίας που δρουν στον Άγιο Παντελεήμονα. Από την άλλη, η πολιτικά χρωματισμένη επίδειξη κατασταλτικής πυγμής, που αυτή τη φορά πήρε τη μορφή της βάναυσης κακοποίησης από αστυνομικούς των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας. Το αποτέλεσμα είναι η άνοδος του φασισμού, η όξυνση της βίας, η καθημερινή καταπάτηση του περί δικαίου αισθήματος των πολιτών.
Δυστυχώς, δεν πιστεύουμε πλέον ότι υπάρχει οποιοσδήποτε στην κυβέρνηση με τη στοιχειώδη σωφροσύνη για να αντιληφθεί ότι οι πολιτικές τύπου Βαϊμάρης εν τέλει θα στραφούν εναντίον των ίδιων των εμπνευστών τους. 

Απάντηση στο Μνημόνιο και το νεοφασισμό είναι η μαζική ειρηνική δράση του λαού και όχι ατελέσφορες και αδιέξοδες πρακτικές. 

Είναι ώρα να κινητοποιηθούν από κοινού όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, των συνδικάτων και των κινημάτων για να σταματήσουν τη συνεχιζόμενη διολίσθηση της κοινωνίας στη βαρβαρότητα.»


Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)