to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:16 | 27.07.2012

left.gr

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: «Δεν αλλάζει η ουσία του αντιδραστικού νόμου της κυρίας Διαμαντοπούλου»

Ο Τάσος Κουράκης, βουλευτής και συντονιστής της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί ο Υπουργός:


"Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί προς ψήφιση ο Υπουργός Παιδείας με τη μορφή του κατεπείγοντος, δεν αλλάζουν την ουσία του αντιδραστικού νομοθετήματος του νόμου Διαμαντοπούλου, ο οποίος παρέμεινε ανενεργός εξαιτίας των αντιδράσεων όλης της πανεπιστημιακής κοινότητας, παρόλη την τρικομματική συναίνεση και υπερψήφισή του από την τότε βουλή.

Σήμερα η νέα τρικομματική επαναφέρει μεταλλαγμένο τον ίδιο νόμο, με τον κύριο Κουβέλη να συναινεί στον εμπαιγμό των δήθεν αλλαγών του Υπουργού Παιδείας, απαρνούμενος τα όσα κατέθετε στη βουλή στις 24/8/2011 αιτιολογώντας τότε την καταψήφιση του ν. 4009.

Οι αλλαγές που προτείνονται στα συμβούλια Διοίκησης, στις συγκλήτους και στα τμήματα δεν μεταβάλλουν τον χαρακτήρα της μετατροπής των ΑΕΙ σε πεδία επιχειρηματικών συμφερόντων όπου καταργούνται τα επιστημονικά αντικείμενα, καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση των ΑΕΙ και προωθείται η κατάργηση της δωρεάν εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα καταθέσει τη δική του πρόταση που δίνει διέξοδο, από θέση ευθύνης, σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ανώτατη Εκπαίδευση και ταυτόχρονα με τη δυναμική παρουσία των βουλευτών του στη βουλή θα αντιπαλέψει τα σχέδια της νέας τρικομματικής συμφωνίας. Να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι και αυτή τη φορά η πανεπιστημιακή κοινότητα σύσσωμη θα ακυρώσει τα σχέδια κατεδάφισης των ΑΕΙ."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)