to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:11 | 18.06.2012

πηγή: https://left.gr/en/91

Διεθνή

Συρία: Υπό ασφυκτική πολιορκία η Χομς

37 άνθρωποι σκοτώθηκαν χτες στη Συρία, καθώς ο στρατός του καθεστώτος εξαπέλυσε νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς κατά της Χομς.


Στην πόλη, που είναι προπύργιο των αντικαθεστωτικών, παρατηρούνται ήδη ελλείψεις τροφίμων και νερού και οι αντάρτες φοβούνται πως σε περίπτωση γενικευμένης επίθεσης θα επακολουθήσει σφαγή.

"Οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν εδώ και τέσσερις-πέντε ημέρες τον βομβαρδισμό της Χομς, στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν τον έλεγχο πολλών συνοικιών", ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH), σύμφωνα με μαχητές που βρίσκονται επί τόπου.

Δύο άμαχοι και ένας αντάρτης σκοτώθηκαν σε μάχες ή από ανταλλαγές πυρών στη Χομς, σύμφωνα με το OSDH, το οποίο έκανε επίσης λόγο για έξι αμάχους νεκρούς στην Ταλμπίς και τη Ραστάν, δύο πόλεις που βομβαρδίζονται από τις κυβερνητικές δυνάμεις εδώ και μήνες, αλλά δεν έχουν ακόμη περιέλθει στον έλεγχό τους.

"Δεν έχουμε γάλα για τα παιδιά ούτε νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα", είπε κάτοικος της πόλης, μητέρα δύο παιδιών, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και δείχνει κατεστραμένα και καμμένα κτίρια στη συνοικία Ζουρέτ αλ-Σίγια. "Δεν ζητάμε ούτε χρήματα ούτε όπλα, θέλουμε μόνο να βγάλουμε τα παιδιά μας από εδώ", είπε η μητέρα.

Η πλειονότητα των κατοίκων της Ραστάν έφυγαν για τα γειτονικά χωριά, δήλωσε ο μαχητής Νιντάλ αλ-Χάκεμ μιλώντας μέσω Skype στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με τον ίδιον, η κατάσταση των περισσότερων τραυματιών είναι "κρίσιμη" και υπάρχει έλλειψη φαρμάκων. "Δεν μπορούμε ούτε να θάψουμε τους μάρτυρές μας στο κοιμητήριο, γιατί βομβαρδίζεται από τον στρατό του Άσαντ", είπε ένας μαχητής. Το Σάββατο, το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο (CNS), ο κυριότερος συνασπισμός της αντιπολίτευσης, προειδοποίησε για ενδεχόμενη σφαγή στη Χομς, δηλώνοντας πως 30.000 στρατιώτες και μέλη φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών πολιορκούν την πόλη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)