to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 25.02.2013

left.gr

Κοινωνία

Συντονιστικό Σταγείρων-Ακάνθου για τη χθεσινή διαδήλωση στη Μ. Παναγιά

«Στη Χαλκιδική τον τελευταίο καιρό ζούμε στη σκιά της κρατικής τρομοκρατίας, με μόνη κατηγορία την αντίθεσή μας στα σχέδια των ντόπιων και ξένων χρυσοθήρων για τη λεηλάτηση και καταστροφή του τόπου μας», τονίζει το Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου, σε ανακοίνωσή του, και προσθέτει: «Δεν τρομοκρατούμαστε και συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας».


από τη χθεσινή διαδήλωση

Ολόκληρη η ανακοίνωση:





Εχθές 24.02.2013 πραγματοποιήθηκε μεγαλειώδης συγκέντρωση χιλιάδων ανθρώπων στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, όπου δηλώθηκε γι΄άλλη μια φορά η έντονη αντίδραση στις εξορύξεις χρυσού και τη λεηλασία του τόπου μας.


Οι τοπικές κοινωνίες στην πλειοψηφία τους αντιτίθενται στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, και παρά τις απόπειρες φίμωσης και τρομοκράτησης των πολιτών το κίνημα μεγαλώνει και δυναμώνει. Παρόλη την έντονη παρουσία της αστυνομίας και τους προκλητικούς ελέγχους στους προσερχόμενους διαδηλωτές η συγκέντρωση ήταν μαζικότατη και ειρηνική.


Εντυπωσιακή ήταν και η συμπαράσταση στη χθεσινή εκδήλωση. Δεκάδες φορείς, σύλλογοι, εκπρόσωποι κομμάτων, συλλογικότητες και ευαίσθητοι πολίτες δώσαν το παρών και το μύνημα ότι τα προβλήματα είναι κοινά και οι κοινωνικοί αγώνες θα κερδηθούν με την αλληλεγγύη. Στο πλευρό μας εχθές στάθηκαν η Διανομαρχιακή Επιτροπή Έβρου-Ροδόπης Κατά των Χρυσωρυχείων, o Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, το Μέτωπο Αγώνα Κιλκίς Ενάντια στα μεταλλεία, Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων Δυτικής Θεσσαλονίκης Ενάντια στην Κατασκευή του Σ.Μ.Α Ευκαρπίας, η Σπίθα - Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών του Μίκη Θεοδωράκη, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής), το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΜΕ, οι Μοτοσυκλετιστές εν δράσει, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, το Ποδηλατικό Καρναβάλι Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής Γεωλογίας του Α.Π.Θ. κ Δημητριάδης, εκπρόσωποι του κινήματος Δεν Πληρώνω, των Συνελεύσεων Τούμπας και Αμπελοκήπων, της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπύρωσης (ΠΑΣΥ), της ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων. Αν ξεχνάμε κάποιους παρακαλούμε να μας συγχωρέσετε.


Στην πολύχρονη ιστορία του αγώνα μας, οι κινητοποιήσεις μας αγνοήθηκαν ή συκοφαντήθηκαν από την πλειοψηφία των ΜΜΕ. Η χθεσινή συγκέντρωση δεν ήταν αόρατη αν και από κάποια ΜΜΕ παρουσιάστηκε υπό το “φως” των γνωστών επεισοδίων στο εργοτάξιο των Σκουριών την προηγούμενη εβδομάδα.


Στη Χαλκιδική τον τελευταίο καιρό ζούμε στη σκιά της κρατικής τρομοκρατίας, με μόνη κατηγορία την αντίθεσή μας στα σχέδια των ντόπιων και ξένων χρυσοθήρων για τη λεηλάτηση και καταστροφή του τόπου μας. Δε τρομοκρατούμαστε και συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα μας.



Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου

soshalkidiki.wordpress.com



Σχετικά:


«Στις δημοκρατίες δεν αποφασίζουνε τα ΜΑΤ κι οι εταιρείες»


[25/02/2013] Η φωνή των ελεύθερων πολιτών! – Το πλήρες βίντεο της διαδήλωσης στη Χαλκιδική (24/2/2013)

Μια μεγάλη διαδήλωση, ένα βροντερό όχι στην καταστολή και στο καταστροφικό έργο των μεταλλείων.

[25/02/2013] Τον πρωθυπουργό και 3 υπουργούς συνάντησε ο CEO της Eldorado Gold

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο voria.gr, αυτό είπε ο ίδιος ο Paul Wright σε τηλεδιάσκεψη με «αναλυτές»



               
   
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)