to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:46 | 02.05.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Κοινωνία

Συνεχίζονται οι διώξεις Πανεπιστημιακών

Νέα δίωξη Πανεπιστημιακού τις τελευταίες ημέρες για τον αγώνα της Πανεπιστημιακής κοινότητας ενάντια στον νέο νόμο για την Τριτοβάθμια.


Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνάδελφος Τάκης Πολίτης, εκπρόσωπος του Δικτύου Πανεπιστημιακών στην Ε.Γ. της ΠΟΣΔΕΠ, κλήθηκε αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα να παρουσιαστεί στην αστυνομία για προκαταρκτική εξέταση ως δυνάμει κατηγορούμενος για παράβαση του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα. 
 
Πρόκειται για αντιδημοκρατική μετεμφυλιακή διάταξη «φρονηματισμού», η οποία αναφέρει: «Όποιος με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει δημόσια σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών...»
 
Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα έγιναν κλήσεις σε προκαταρκτική εξέταση του Προέδρου ΔΣ και μελών του ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ, του Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων και φοιτητών του ΑΠΘ, καθώς και καθηγητή και φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης. 
 
"Αφορμή για την κλήση αυτή στάθηκε δελτίο της ΚΙΠΑΝ, της παράταξης του προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ Ν. Σταυρακάκη, το οποίο αναπαράχθηκε από πρόθυμους δημοσιογράφους. Στο δελτίο τύπου αυτό «δημοσιεύεται» ηλεκτρονικό μήνυμα ενημέρωσης του συναδέλφου Πολίτη, ο οποίος, λειτουργώντας συντονιστικά, το απηύθυνε προς συναδέλφους και εκπροσώπους συλλόγων στο πλαίσιο των αποφάσεων της Πανελλαδικής Συνάντησης Συλλόγων. Πρόκειται καταφανέστατα για προϊόν διαρροής ή υποκλοπής με προσωπικά στοιχεία τόσο του αποστολέα όσο και των παραληπτών! Στον φάκελο της δικογραφίας που κατέχει η αστυνομία περιέχεται και έγγραφο που αναφέρεται σε εκπροσώπους του Συλλόγου μελών ΔΕΠ και του Συλλόγου Διοικητικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στοιχείο που υποδηλώνει την πρόθεση διεύρυνσης της προσπάθειας τρομοκράτησης." αναφέρει το Δίκτυο Πανεπιστημιακών.
 
"Οι εισαγγελικές και πειθαρχικές διώξεις μαχόμενων πανεπιστημιακών, εργαζομένων και φοιτητών, όπου επιχειρούνται, δεν μπορούν να ανακόψουν τους αγώνες του πανεπιστημιακού κινήματος για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο." τονίζει.
 
"Είμαστε αλληλέγγυοι προς τον συνάδελφο Τ. Πολίτη και κάθε διωκόμενο μέλος της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητών, εργαζομένων, πανεπιστημιακών. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να αντισταθούμε στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των συλλογικών αγώνων. Οι αγώνες δεν δικάζονται! Οι διώξεις δεν θα εμποδίσουν το θετικό μήνυμα του αγώνα να περάσει στις μαχόμενες δυνάμεις της κοινωνίας. Παρά τις δραματικές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, παρά τις όποιες μεθοδεύσεις συκοφάντησης και υπονόμευσης του πανεπιστημιακού κινήματος, ο συλλογικός αγώνας, μπορεί να συνεχίσει να αποτρέπει τα σχέδιά τους!" αναφέρει.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)