to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:20 | 17.12.2012

Κοινωνία

Συνέχιση των κινητοποιήσεων προανήγγειλε η ΑΔΕΔΥ

Συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα προανήγγειλε σήμερα η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για την Τετάρτη.


Στη μεθαυριανή απεργία συμμετέχει και η ΓΣΕΕ με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00. Τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν σλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ο γενικός γραμματέας Ηλίας Ηλιόπουλος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιώργος Χάρης εξέφρασαν φόβους ότι με την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας τα επόμενα χρόνια θα απολυθούν χιλιάδες υπάλληλοι από τον στενό δημόσιο τομέα.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την εκτίμησή της στο γεγονός ότι η μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το 2015, αποτελεί δέσμευση του μνημονίου. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους δεν θα υπερβούν τις 40.000. Έτσι, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, θα απαιτηθούν, παρά τις συνταξιοδοτήσεις, 60.0000 απολύσεις προκειμένου να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ εκτιμούν επίσης ότι η πολιτική αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του Δημοσίου και σημειώνουν ότι θα εκτιναχθεί η ανεργία.

Ο κ. Τσικρικάς υποστήριξε ότι είναι μύθος τα περί υπερβολικού αριθμού δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα και χαρακτήρισε τις πολιτικές που ασκούνται στη χώρα τιμωρητικές, που «εκτρέφουν τον φασισμό».

Είπε ακόμη ότι οι μισθολογικές μειώσεις στο Δημόσιο ξεπερνούν το 50% και ότι τα ασφαλιστικά Ταμεία έχουν υποστεί απώλειες 16 δισ. ευρώ συνολικά, λόγω της απομείωσης των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου.

Αναφερόμενος στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο o πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ ανέφερε ότι προσθέτει βάρη στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και «φορολογεί τις γεννήσεις, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει πρόβλημα υπογεννητικότητας».

Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι οι πολιτικές αυτές «μπορούν να οδηγήσουν σε κοινωνικό πόλεμο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)