to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 28.06.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Πολιτική

Συνάντηση με τον υπ. Παιδείας ζητά η ΟΙΕΛΕ

Συνάντηση με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζητάει άμεσα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για να συζητηθούν επείγοντα προβλήματα της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, σε επιστολή τους προς τον νέο υπουργό Παιδείας, κ. Αρβανιτόπουλο αναφέρουν:


«Η ΟΙΕΛΕ σας συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων σας και σας εύχεται δημιουργική και γόνιμη θητεία, με στόχο την αναστροφή της παρακμής που πλήττει το εκπαιδευτικό μας σύστημα.
Από την παρακμή αυτή δεν εξαιρείται ούτε η ιδιωτική εκπαίδευση, που ταλανίζεται κι αυτή, αν και για λόγους διαφορετικούς από εκείνους που ταλαιπωρούν τη δημόσια εκπαίδευση, κυρίως λόγω άρνησης εφαρμογής της εκπαιδευτικής νομοθεσίας από πολλά ιδιωτικά σχολεία και λόγω αδυναμίας της διοίκησης ν’ ασκήσει αποτελεσματική εποπτεία και να επιβάλει τη νομιμότητα.
Γενικά οι εγκύκλιοι δεν εφαρμόζονται ή εφαρμόζονται επιλεκτικά ή ερμηνεύονται κατά το δοκούν και προσαρμόζονται στη λειτουργία των σχολείων, αντί να προσαρμόζεται η λειτουργία των σχολείων προς αυτές, υπό την ανοχή των Δ/ντών Εκπαίδευσης που έχουν μεταβληθεί από υπεύθυνοι ελεγκτές, σε αδιάφορους παρατηρητές.
Ως πιο επίκαιρο δείγμα αυτής της α λα καρτ λειτουργίας των σχολείων αναφέρουμε την αγνόηση από πολλούς ιδιοκτήτες σχολείων της εγκυκλίου που εξεδόθη με εντολή της προηγούμενης Υπουργού Παιδείας κ. Α.Ε. Κιάου για αναστολή της εφαρμογής γνωμοδότησης του Ν.Σ.Κ. που έλαβε με διαδικασίες εξπρές και διακίνησε παράτυπα, την παραμονή ακριβώς των εκλογών, στις 4 Μαΐου, ο τέως Υπουργός Παιδείας και Πρόεδρος των Αρσακείων Σχολείων κ. Γ. Μπαμπινιώτης, κατά του οποίου εκκρεμεί σχετική εισαγγελική διερεύνηση, ύστερα από έγκληση της Ομοσπονδίας μας.
Λόγω της έκτασης και της σοβαρότητας των ζητημάτων αιχμής που ταλαιπωρούν τα ιδιωτικά σχολεία, παρακαλούμε, Κύριε Υπουργέ, να ορίσετε το συντομότερο συνάντησή μας προκειμένου να σας ενημερώσουμε και να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας, σε πλαίσιο δημοκρατικής διαβούλευσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)