to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:43 | 30.05.2012

Κοινωνία

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με τη ΔΟΕ

Οι βουλευτές Τάσος Κουράκης και Γιάννης Αμανατίδης, με τους Αγγέλικα Σαπουνά, Χρήστο Πιλάλη και Ζήση Καπράνα απ΄την επιτροπή παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΔΟΕ όπου συνάντησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της εκπαιδευτικής Ομοσπονδίας.


Στη συνάντηση αυτή, που έγινε στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με τους εκπαιδευτικούς φορείς, ο Τάσος Κουράκης, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ παρακολουθεί πάντα με ενδιαφέρον τη ΔΟΕ, έχοντας την πολιτική αντίληψη ότι οι θέσεις των συνδικάτων πρέπει να αξιοποιούνται από κάθε πολιτική δύναμη και ιδιαίτερα απ΄ την Αριστερά.
 
Υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος μπορεί και πρέπει να είναι καθοριστικός σε όφελος των εργαζομένων και συνολικότερα του κοινωνικού συνόλου, όποια και αν είναι η κυβέρνηση μετά την 17η Ιούνη, είτε δεξιά είτε αριστερή.
 
΄΄Ισχυρά και ταξικά συνδικάτα πρέπει να ελέγχουν τις κυβερνήσεις και όχι το αντίθετο΄΄ είπε ο Τ.Κουράκης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Κομνηνό Μαντά και μέλη της διοίκησης της, για τα τρέχοντα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (υποσιτισμός μαθητών, υπογραφή παραιτήσεων εκπαιδευτικών, αμοιβαίες μεταθέσεις, κ.α.) και τις θέσεις της ΔΟΕ για αυτά, αλλά και για τα μεγάλα και μονιμότερα προβλήματα της (επιπτώσεις των μνημονιακών νόμων στην εκπαίδευση, μείωση δαπανών, ακαταλληλότητα υποδομών στη προσχολική αγωγή, επιμόρφωση, ελλειμματική ελληνόγλωσση εκπαίδευση εξωτερικού, αξιολόγηση, μείωση μισθών, κ.ά.).
 
Ο Τ.Κουράκης και Ι.Αμανατίδης δεσμεύτηκαν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, ότι και μετά τις εκλογές του Ιουνίου ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το κοινωνικό αγαθό της παιδείας και την αναβάθμιση του ρόλου των εκπαιδευτικών. Στην περίπτωση δε που θα προκύψει μια αριστερή κυβέρνηση, θα καταργηθούν άμεσα όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που αφορούν την παιδεία, θα παγώσουν όλες οι καταργήσεις –συγχωνεύσεις των σχολείων, και θα σταματήσουν όλες οι περαιτέρω μειώσεις των κονδυλίων για την παιδεία. ΄΄Δεν θα γίνει καμία απόλυση, θα καταργηθεί η εργασιακή εφεδρεία και όλες οι ευέλικτες μορφές εργασίας στην εκπαίδευση΄΄ είπαν οι βουλευτές. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)