to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:25 | 18.07.2012

πηγή: https://left.gr/en/92

Κοινωνία

Συγκέντρωση την Πέμπτη 19/7/2012 στις 7:30μμ στο Υπ. Οικονομικών‏

Επειδή όλα αυτά όχι μόνο δεν γίνονται αλλά ξεπουλάτε και ό,τι δημόσιο έχει απομείνει δηλώνουμε ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!


Δεν πληρώνουμε τους φόρους.

Τα δυο τελευταία χρόνια του μνημονίου η ελληνική κοινωνία δέχεται μια πρωτόγνωρη επίθεση σε όλους τους τομείς με κυριότερο τον οικονομικό και ιδιαίτερα στο φορολογικό πεδίο.
 
Δεν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τους φόρους:
 
Είμαστε 1.5 εκατομμύριο άνεργοι, 4 εκατομμύρια με τις οικογένειές μας και καθημερινά γινόμαστε περισσότεροι. Χωρίς δουλειά δεν έχουμε τα μέσα να επιβιώσουμε. Για αυτό δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους.
Είμαστε συνταξιούχοι που μας κόψατε τις συντάξεις μας, δεν έχουμε χρήματα να αγοράσουμε τα φάρμακά μας και όταν διεκδικούμε την επιβίωσή μας, μας ψεκάζετε δωρεάν με χημικά. Για αυτό δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους.
Είμαστε εργαζόμενοι φτωχοί που με τις περικοπές των μισθών αδυνατούμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας. Δεν ικανοποιούμε ούτε βασικές μας ανάγκες προκειμένου να διασφαλίσουμε το καθημερινό πιάτο φαγητό της οικογένειάς μας. Για αυτό δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους φόρους.

Δεν θέλουμε να πληρώσουμε τους φόρους:
 
Δεν είμαστε φοροφυγάδες ή μπαταξήδες. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τους φόρους που πηγαίνουν στην αποπληρωμή του απεχθούς χρέους και στη στήριξη των ιδιωτικών τραπεζών.Ένα χρέος που δημιούργησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε συνεργασία με τα ξένα συμφέροντα και που απαιτείται να πληρώσει η ελληνική κοινωνία. Αρνούμαστε να πληρώσουμε τους φόρους με ένα φορολογικό σύστημα που ληστεύει και εξαθλιώνει τα μεσαία και λαικά στρώματα ενω αντίθετα φοροαπαλλάσσει τους πλουσίους.
 
Χρήματα των φόρων που σε μια πραγματική δημοκρατία θα έπρεπε να διατίθενται:
 
Σε κατασκευή νοσοκομείων με πλήρη εξοπλισμό, στη στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για μια δωρεάν υγεία για όλους.


Σε σχολεία με πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό, με δωρεάν βιβλία, με πετρέλαιο το χειμώνα και κάλυψη όλων των λειτουργικών δαπανών.

Δημόσια και δωρεάν πανεπιστήμια για όλους.

Στην ανάπτυξη για να ξανά αποκτήσουμε όλοι μας σταθερή και μόνιμη εργασία.

Στην υποστήριξη θεσμών κοινωνικής πρόνοιας και πολιτιστικών εκδηλώσεων-δράσεων για όλη την κοινωνία.

Επειδή όλα αυτά όχι μόνο δεν γίνονται αλλά ξεπουλάτε και ό,τι δημόσιο έχει απομείνει δηλώνουμε ότι  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!

ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ- ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

 
                                                                      ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)