to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 18.10.2012

Πολιτική

Σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας στα φροντιστήρια διαπιστώνει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας

Σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας διαπιστώνουν οι υπηρεσίες του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στον κλάδο της εκπαίδευσης και στα φροντιστήρια, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.


Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη, Χρήστο Καραγιαννίδη, Μιχάλη Κριτσωτάκη, Κώστα Μπάρκα, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννη Σταθά, Δημήτρη Στρατούλη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, οι οποίοι έχουν καταγγείλει αποδιάρθρωση του συστήματος των συλλογικών διαπραγματεύσεων και φτωχοποίηση των εργαζόμενων καθηγητών ξένων γλωσσών.
 
 
Όπως ενημερώνει τους βουλευτές ο υπουργός Εργασίας, από το ΣΕΠΕ διενεργούνται στοχευμένοι έλεγχοι για την αποτροπή της αδήλωτης εργασίας και της παράνομης απασχόλησης, ενώ από τα μέχρι τώρα επεξεργασθέντα στοιχεία του 2012 προκύπτει ότι στον κλάδο της εκπαίδευσης διενεργήθηκαν 432 έλεγχοι και για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις υποβλήθηκαν 57 μηνύσεις, συντάχθηκαν 32 μηνυτήριες αναφορές, ενώ επιβλήθηκαν 44 διοικητικά πρόστιμα ύψους 92.977 ευρώ.
 
Επίσης, διενεργήθηκαν 204 εργατικές διαφορές από τις οποίες επιλύθηκαν επιτυχώς οι 81 και καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους 121.632 ευρώ, ενώ 65 παραπέμφθηκαν στα αρμόδια πολιτικά δικαστήρια. Επιπρόσθετα αναγγέλθηκαν στο ΙΚΑ 19 περιπτώσεις ανασφάλιστων εργαζομένων.
 
«Θεωρώντας ότι μόνιμος στόχος του ΣΕΠΕ παραμένει η συμμόρφωση των παραβατών με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και για το υπόλοιπο διάστημα του 2012 και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις» αναφέρει το έγγραφο.
 
 
 
Πληροφορίες: in.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)