to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:10 | 26.02.2013

left.gr

Διεθνή

Ρουκέτα από τη Γάζα στο Ισραήλ - οργή χθες στην κηδεία παλαιστινιου κρατούμενου που πέθανε από βασανιστήρια

Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας εξερράγη στο έδαφος του νοτίου Ισραήλ, στην πρώτη επίθεση που σημειώνεται από τον περασμένο Νοέμβριο και την εφαρμογή κατάπαυσης του πυρός, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.



"Η ρουκέτα έπεσε νωρίς το πρωί κοντά στο Ασκελόν και προκάλεσε ζημιές σε δρόμο, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας τονίζοντας ότι πρόκειται για την πρώτη εκτόξευση ρουκέτας από το τέλος της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στις 21 Νοεμβρίου 2012.

Πηγή: ΑΠΕ


Χθες έγινε η κηδεία του Αραφάτ Τζαραντάτ, ενός παλαιστίνιου που πέθανε ενώ βρισκόταν στα χέρια της Σιν Μπετ, της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας.  Η νεκροψία, παρά τους αντίθετους ισραηλινούς ισχυρισμούς, έδειξε πως ο θάνατός του προήλθε από βασανιστήρια.


Το ρεπορτάζ, με πηγή το παλαιστινιακό maan, από τη σελίδα του Συλλόγου Ιντιφάντα:


Η νεκροψία έδειξε βασανιστήρια – χιλιάδες στην κηδεία, παρουσία μαχητών (φωτογραφίες)


Η νεκροψία αποκάλυψε ότι ο Αραφάτ Τζαραντάτ, πέθανε από βασανιστήρια ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από τις ισραηλινές αρχές, και δεν έπαθε ανακοπή, δήλωσε την Κυριακή ο Υπουργός Υποθέσεων Κρατουμένων, της Παλαιστινιακής Αρχής.  Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Ισραήλ, παλαιστίνιοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι ο 30χρονος Τζαραντάτ είχε έξι σπασμένα κόκκαλα στο λαιμό, τη σπονδυλική στήλη, τα χέρια και τα πόδια. Ο υπουργός είπε ότι ο Τζαραντάτ είχε τραύματα και σοβαρούς μώλωπες στην περιοχή της άνω δεξιάς πλάτης και σοβαρούς μώλωπες καθαρά κυκλικού σχήματος στην περιοχή του δεξιού στήθους. Η νεκροψία αποκάλυψε στοιχεία σοβαρών βασανιστηρίων και στους μυς του άνω αριστερού ώμου, παράλληλα στην σπονδυλική στήλη στην περιοχή της βάσης του λαιμού και στοιχεία σοβαρών βασανιστηρίων κάτω από το δέρμα και μέσα στους μυς της δεξιάς πλευράς του στήθους. Το δεύτερο και τρίτο πλευρό της δεξιάς πλευράς του στήθους ήταν σπασμένα, δήλωσε ο Καράκε, και επίσης είχε τραύματα στο μέσο των μυών του δεξιού χεριού. Η καρδιά του Τζαραντάτ ήταν σε καλή κατάσταση και δεν υπήρχαν σημάδια μώλωπα ή προσβολής, πρόσθεσε ο υπουργός.

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στην κηδεία του Αραφάτ Τζαραντάτ.

Ένοπλοι των Ταξιαρχιών των Μαρτύρων του Αλ Άλσα, έριξαν πυροβολισμούς στον αέρα, στο χωριό Σαϊρ, τη γενέτειρα του Τζαραντάτ, καθώς χιλιάδες πορεύονταν με τη σωρό του.


Η μητέρα του Τζαραντάτ και η έγκυος γυναίκα του κατέρρευσαν κατά την κηδεία.


Ισχυρές ισραηλινές δυνάμεις κατοχής αναπτύχθηκαν γύρω από το Σαϊρ και επέβαλαν εκτεταμένους περιορισμούς στις εισόδους της Χεβρώνας και τα γύρω χωριά. Εκτόξευσαν δακρυγόνα σε διαδηλωτές στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Αρούμπ και στο Μπέιτ Αϊνούν.

Πηγή: Maan [1 , 2]


Ολο το σχετικό ρεπορτάζ στο http://intifadagr.wordpress.com/ απ' όπου και μερικές ακόμα ειδήσεις με ενδιαφέρον:


Προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά η νεολαία της Φατάχ για το θάνατο κρατουμένου από βασανιστήρια


Παλαιστίνιος κρατούμενος με ισραηλινή υπηκοότητα ξεκινά απεργία πείνας


Σφοδρές συγκρούσεις και τραυματίες από πραγματικά πυρά στη Χεβρώνα μετά το θάνατο παλαιστίνιου κρατούμενου (φωτο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)