to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 30.09.2012

left.gr

Πολιτική

Ποιο είναι το πραξικόπημα, κύριε Ψυχάρη;

Αναδημοσιεύουμε σήμερα, ένα χρόνο μετά, ένα ρεπορτάζ της Αυγής (του Γ. Μελιγγώνη), με τίτλο «Σε αδιέξοδο ο πρωθυπουργός, ψάχνει σωσίβιο στη διαπλοκή».


Αφορμή για αυτή την αναδημοσίευση το σημερινό πρωτοσέλιδο και τετρασέλιδο του Βήματος του κυρίου Ψυχάρη, που θυμήθηκε, ένα χρόνο μετά, ότι τον Οκτώβριο του 2011 αποσοβήθηκε πραξικόπημα!!!

Για να δούμε, λοιπόν, ποιοι πραγματικά ετοίμαζαν πραξικοπήματα... Διαβάστε το ρεπορτάζ της Αυγής (Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/10/2011)

 

Σε αδιέξοδο ο πρωθυπουργός, ψάχνει σωσίβιο στη διαπλοκή

Σωσίβιο στη διαπλοκή ψάχνει ο Γ. Παπανδρέου, αφού χθες, μετά τη συνάντησή του με τον Καρ. Παπούλια, επέλεξε να συναντηθεί με μεγαλοεκδότες, πριν καν ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις κρίσιμες διαβουλεύσεις στην Ευρώπη περί το ελληνικό χρέος. Την ίδια στιγμή το σκηνικό κρίσης στο ΠΑΣΟΚ ολοένα και διευρύνεται, διαμορφώνοντας συνθήκες απόλυτου πολιτικού αδιεξόδου για τον ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου.

Αργά χθες το βράδυ το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν οι μεγαλομέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega, Στ. Ψυχάρης και Φ. Μπόμπολας. Υπήρξαν και φήμες για παρουσία του έτερου μεγαλομετόχου, Βαρ. Βαρδινογιάννη, αλλά έως αργά χθες το βράδυ δεν επιβεβαιώνονταν. Κατά πληροφορίες, με τους ιδιοκτήτες του Mega, o Γ. Παπανδρέου ξεκινά έναν κύκλο επαφών με εκδότες και “μιντιάρχες” (θα ακολουθήσουν κι άλλοι, δηλαδή) στην προσπάθειά του να ζητήσει τη στήριξή τους στη δυσκολότερη στιγμή για τον ίδιο και την κυβέρνησή του. Παράλληλα, ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου φέρεται να ζητά από τους παράγοντες των ΜΜΕ “να μην πριμοδοτούν συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν στην έξοδο από την Ευρωζώνη” υπογραμμίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κυβερνητικές πηγές τοποθετούσαν την πρωτοβουλία Παπανδρέου στο πλαίσιο “διαμόρφωσης εθνικού μετώπου ευθύνης για τη χώρα” επιβεβαιώνοντας ότι θα γίνουν κι άλλες συναντήσεις με εκδότες, αλλά και “πολύ συγκεκριμένους επιχειρηματίες - εκπροσώπους κλάδων” (εφοπλιστές, τραπεζίτες κ.ά.).

Έτσι, κύριε Ψυχάρη, γιατί εδώ στο left.gr έχουμε μνήμη ελέφαντα!!!


Διαβάστε επίσης:

Ε, άι στο διάολο, μπαμπούλα!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)