to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:42 | 03.12.2012

Διεθνή

Ποδοσφαιριστές στο πλευρό της Παλαιστίνης

Ντρογκμπά, Κανουτέ και Αζάρ ζητούν τη ματαίωση του Euro Νέων 2013


Τη ματαίωση της διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου κάτω των 21 που πρόκειται να διεξαχθεί τον προσεχή Ιούνιο στο Ισραήλ ζητούν με υπογραφές τους δεκάδες ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους.

Στην έκκλησή τους οι αστέρες της μπάλας τονίζουν ότι «εμείς, οι ευρωπαίοι ποδοσφαιριστές εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Γάζας που ζει σε κατάσταση πολιορκίας και στερείται την αξιοπρέπειά τους και την ελευθερία. Ο τελευταίος βομβαρδισμός της Γάζας από το Ισραήλ που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο εκατό πολιτών, δημιουργεί ένα καινούργιο καθήκον στη συνείδησή μας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην έκκληση των  ποδοσφαιριστών.

Εξάλλου στην κοινή δήλωσή τους επισημαίνουν ότι «πληροφορηθήκαμε ότι στις 10 Νοεμβρίου ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε το στάδιο της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις νέοι ποδοσφαιριστές, ο Μοχάμεντ Χαράρα και Αχμέτ Χαράρα, 16 και 17 ετών, ο Ματάρ Ραχμάν και Αχμέτ Αλ Ντιρντισάβι, 18 ετών. Ενημερωθήκαμε επίσης ότι από τον Φεβρουάριο του 2012 έχουν συλληφθεί χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορία δύο ποδοσφαιριστές του συλλόγου Αλ Αμάρι, ο Ομάρ Ρόβις 23 ετών και ο Μοχάμεντ Νεμέρ 22 ετών».

Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση των υπογραφών είχαν ο επιθετικός της Σεβίλλης Φρεντερίκ Κανουτέ και επιτροπές συμπαράστασης στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Μεταξύ των 62 παικτών που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής είναι και οι: Ντιντιέ Ντρογκμά, Εντέν Αζάρ, Ζερεμί Μενέζ, Γιοχάν Καμπαγιέ, Αλού Ντιαρά, Αμπού Ντιαμπί, Στιβ Μανταντά, Αντρέ και Ζορντάν Αγιού, Ντεμπά Μπα, Παπίς Σισέ, Σουλεϊμάν Ντιαβαρά, Σαμπά Ντιακιτέ, Πάπε Ντιόπ, Ζακ Φατί, Μαμαντού Νιανγκ, Μαμαντί Σιντιμπέ, Μομό Σισοκό, Αρμάντ Τραορέ, Τζίμι Τραορέ.

Πηγή:  tovima.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)