to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

ΟΟΣΑ: Οι όροι του μνημονίου αλλάζουν

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ανχελ Γκουρία τάχθηκε υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, έστω κι αν αυτό σημαίνει αλλαγή των όρων του δεύτερου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.


Ο Μεξικανός Άνχελ Γκουρία, γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, που εδρεύει στο Παρίσι, τόνισε ότι, εάν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση επιλέξει να παραμείνει στην ευρωζώνη, είναι πιθανό να ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του πακέτου διάσωσής της, που έχει προσφέρει η ΕΕ και το ΔΝΤ.


«Είναι ένα σενάριο που βλέπω πιθανό και, εάν αυτή είναι η προϋπόθεση για να παραμείνει η Ελλάδα και να προχωρήσει, θα έλεγα ότι είναι κάτι που πρέπει να επιχειρηθεί», υπογράμμισε ο κ. Γκουρία, σε συνέντευξή του, στο Λος Κάμπος του Μεξικού, πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20


«Συνεπώς, δεν αποκλείω να γίνει κάποια αναπροσαρμογή των όρων διάσωσης, για να δοθεί περισσότερος χρόνος ή για να δοθεί περισσότερη έμφαση σε ορισμένα από τα μέτρα», πρόσθεσε.

«Εάν ο καθένας από τους υποψήφιους λέει ότι θέλει την παραμονή στην ευρωζώνη, τότε αυτό 
είναι κάτι διαφορετικό. Πριν από ένα μήνα αναρωτιόμασταν "Τι θα γινόταν, αν;"» τόνισε ο κ. Γκουρία.


«Η Ευρώπη διαθέτει τα μέσα, τους θεσμούς και το σθένος για ν΄αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση, αλλά η βούληση αυτή δεν εκφράζεται κατά τρόπο σωστό και επαρκώς σαφή, εξαιτίας των προβλημάτων λειτουργίας των ευρωπαϊκών θεσμών», υπογράμμισε ο Γκουρία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)