to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:01 | 22.06.2012

πηγή: https://left.gr/en/94

Διεθνή

ΟΗΕ: 1,5 εκατ. άνθρωποι χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια στην Συρία

Στο 1,5 εκατομμύριο έφτασε ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρίας σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών.



Η κλιμάκωση της βίας στη Συρία δυσχεραίνει τις απόπειρες των Ηνωμένων Εθνών να οργανώσουν επιχειρήσεις αρωγής του πληθυσμού, ανακοίνωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ, ενώ παράλληλα ο Ρόμπερτ Ουότκινς, εκπρόσωπος του Προγράμματος για την Ανάπτυξη του ΟΗΕ στον Λίβανο τόνισε ότι ο οργανισμός στέλνει βοήθεια, ωστόσο εμποδίζεται η υλοποίηση των σχεδίων για τη δημιουργία επί τόπου κέντρων διαχείρισης των επιχειρήσεων αρωγής στις επαρχίες που έχουν πληγεί από τις συγκρούσεις. 


Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ είχε διανείμει τρόφιμα σε 461.000 Σύρους μέχρι τα μέσα Ιουνίου και φιλοδοξεί να αυξήσει τον αριθμό  σε 850.000 τον Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια των αναταραχών οι διεθνείς οργανισμοί αρωγής αποκλείσθηκαν από την Συρία ενώ μόλις πριν από δύο εβδομάδες η Δαμασκός συμφώνησε να επιτρέψει στα Ηνωμένα Εθνη και άλλες διεθνείς οργανώσεις αρωγής να επεκτείνουν στη χώρα τις δραστηριότητές τους.


Η συμφωνία προβλέπει την επί τόπου λειτουργία κέντρων συντονισμού σε τέσσερις επαρχίες που έχουν πληγεί σοβαρά από τις συγκρούσεις, την Ντεράα, την Ντέιρ αλ-Ζορ, τη Χομς και την Ιντλιμπ.


Χθες, όμως, το προσωπικό της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της συριακής Ερυθράς Ημισελήνου δεν κατόρθωσε να εισέλθει στην πόλη για να απομακρύνει τους παγιδευμένους και τους τραυματίες αμάχους από την πόλη Χομς εξαιτίας των συγκρούσεων και του βομβαρδισμού. Εκπρόσωποι των δύο οργανισμών ανακοίνωσαν ότι η προσπάθειά τους θα επαναληφθεί σήμερα.


Αναδημοσίευση: alterthess
tags: Συρία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)