to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:36 | 01.07.2012

left.gr

Κοινωνία

Οι δέκα πρώτες μέρες της νέας κυβέρνησης

Μια πρόχειρη επισκόπηση των δέκα ημερών της νέας κυβέρνησης, η οποία δίνει μια πρόγευση του πως θα εξελιχθεί ολόκληρη η θητεία της.


Παρά της μεγαλόστομες εξαγγελίες των ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση συνευθύνης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, δεν απολαμβάνει περίοδο χάριτος και ότι έχει πέσει κατευθείαν στα βαθιά, φαίνεται ότι η πραγματικότητα είναι πολύ μελανή για να χωρέσει σε αυτές τις διατυπώσεις.
Μέσα σε λίγες μέρες υπουργοί και υφυπουργοί έρχονται και φεύγουν από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξαφανίζεται για λόγους υγείας, αναβάλλονται οι επισκέψεις της Τρόικα και αντί για διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο κορυφής στέλνουν ένα γράμμα.


Την ίδια στιγμή το δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, οι ασφαλισμένοι δεν έχουν φάρμακα, εξαγγέλλονται αυξήσεις των εισιτηρίων στα ΜΜΜ καθώς και νέοι φόροι. Το μέλλον της χώρας προδιαγράφεται δυσοίωνο, με συνέχιση της μνημονιακής λιτότητας και ύφεσης, ενώ διαπραγματεύσεις για βελτίωση δεν φαίνονται πουθενά.


Αναλυτικά τα ρεπορτάζ της εβδομάδας για τους άθλους της συγκυβέρνησης.

Καταρχάς το να συγκροτήσει υπουργικό συμβούλιο, πράγμα όχι τόσο απλό όσο αναμένεται αφού, ο παρ’ολίγον Υφυπ. Ναυτιλίας κ. Βερνίκος, παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη του ασυμβιβάστου, καθώς έχει υπεράκτια (off-shore) εταιρεία στις νήσους Μάρσαλ και ο κ. Ράπανος, απερχόμενος πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν δέχτηκε την θέση Υπ. Οικονομικών για λόγους υγείας.


Παράλληλα στον τομέα των διαπραγματεύσεων η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν τουλάχιστον προκλητική. Πέρα από την ιλαροτραγωδία της αναζήτησης του κατάλληλου εκπροσώπου, παραγνωρίστηκε η νωπή λαϊκή εντολή για αλλαγή του Μνημονίου και τον επαχθών όρων του. Ο Αντ. Σαμαράς έστειλε στις Βρυξέλλες μια επιστολή που πρακτικά αποτελούσε λευκή επιταγή υπέρ των πολιτικών της Μέρκελ και στάθηκε απέναντι στην μετριοπαθή προσπάθεια των Μόντι-Ραχόι για απευθείας στήριξη από την ΕΕ.




Στα εγχώρια, έχουμε την εξαγγελία της αύξησης των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ενώ αποκαλύφθηκε ότι πολλά λεωφορεία μένουν ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια λόγω πλημμελούς συντήρησης. Επίσης τις τελευταίες μέρες χιλιάδες ασφαλισμένοι  του ΕΟΠΠΥ έμειναν χωρίς φάρμακα, καθώς οι φαρμακοποιοί απεργούσαν εξαιτίας του 1,5 δις χρέους που έχουν εναντίον του δημοσίου. 







tags: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)