to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:37 | 21.06.2012

left.gr

Πολιτική

Ο Μουρούτης και ο γαλάζιος ρεβανσισμός

Σοβαρά ερωτηματικά για τις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας ως προς την δημόσια τηλεόραση, αλλά και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού προκαλούν τα tweets του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της, Γιώργου Μουρούτη, τα οποία έχουν ήδη κάνει το γύρο του διαδικτύουΔεν πρόλαβαν να κάτσουν στο Μέγαρο Μαξίμου και ήδη ξεκίνησαν τους ρεβανσισμούς, προαναγγέλλοντας πογκρόμ διώξεων δημοσιογράφων από τη δημόσια τηλεόραση.



σχόλιο από τις Ρήσεις της Αυγής επί του θέματος:

 Ο λόγος για τον στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ., Γ. Μουρούτη, ο οποίος έδειξε χθες το... πολιτικό ήθος που πρόκειται να... επιδείξει η Ν.Δ. τώρα που πήρε την εξουσία. “Τα πρώην πράσινα και νυν ροζ παπαγαλάκια της ΕΡΤ δίνουν τις τελευταίες παραστάσεις τους”, έγραψε χθες στο tweeter ο κ. Μουρούτης και, έπειτα από σφοδρές αντιδράσεις, το απέσυρε. Πάντως, τα γραπτά στο Ίντερνετ μένουν. Στη συνέχεια, ο κ. Μουρούτης επανήλθε, επισημαίνοντας: “Την πρώτη δήλωση του πρωθυπουργού, λόγω της ανεπάρκειας της ΕΡΤ που έχασε τον ήχο, τα ιδιωτικά κανάλια την ψάχνουν από το Sky News”. Ας πληρώσουν κανένα ιδιωτικό συνεργείο, λοιπόν, κι ας μην ψάχνουν πάντα τζάμπα εικόνα από τη δημόσια τηλεόραση...


και το δικό μας σχόλιο:

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, από τα συγκεκριμένα μηνύματα που ανάρτησε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, η νέα κυβέρνηση σκοπεύει να κινηθεί εκδικητικά (;) εναντίον όσων δημοσιογράφων της ΕΡΤ θεωρεί η ίδια ότι δεν συμμερίζονται τις απόψεις της.

Μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε σοβαρή καταπάτηση του δικαιώματος των πολιτών για πρόσβαση σε μια ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση, δηλαδή του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ, που οφείλει να διαφυλαχθεί και όχι να μετατραπεί σε "κομματικό" φερέφωνο. Σε μία χώρα δε, που τόσο έχει υποφέρει από το φαινόμενο των κομματικών προσλήψεων και του πελατειακού κράτους, με ευθύνη τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η θέση του κ. Μουρούτη.

Μάλιστα, μπροστά στη γενική κατακραυγή που προκάλεσε το σχόλιο, αναγκάστηκε να το διαγράψει άρον άρον από το timeline του.


Αντιδράσεις χρηστών του twitter:



tags: ΕΡΤ, ΝΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)