to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 26.04.2012

left.gr

Πολιτική

Ο λαός διεκδικεί την ενότητα της Αριστεράς

Με την κοινή γνώμη να ασκεί ισχυρές πιέσεις για την πολιτική έκφραση της αναδυόμενης αριστερής πλειοψηφίας στην ελληνική κοινωνία, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ βρίσκονται αντιμέτωποι με το πολιτικό τους ακροατήριο.


Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες ημέρες τα δυο κόμματα της Αριστεράς δεν αναλώνονται στο να απαντούν στις επιθέσεις φιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε ένα ογκούμενο κύμα αγανάκτησης, όπως αυτό εκφράζεται από τον ίδιο τον κόσμο. Στη διαπίστωση αυτή συνηγορούν τα τηλεφωνήματα στη ραδιοφωνική εκπομπή Ελληνοφρένεια, όπου το κοινό θέτει το θέμα με δεικτικά σχόλια, αλλά και το debate των ηγετών της Αριστεράς με το κοινό στις ζωντανές εκπομπές του ενημερωτικού μπλογκ enikos.gr

Το ΚΚΕ, διά της γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής του, Αλέκας Παπαρήγα, προσπαθεί να δημιουργήσει νέες διαχωριστικές γραμμές , μιλώντας για «ξεχείλωμα της Αριστεράς» και διακρίνοντας τους κομμουνιστές, όμως σε αυτή της την απόπειρα συναντά την αγανάκτηση του κόσμου, ακόμα και του ίδιου του ΚΚΕ, που ζητά από την ηγεσία του να αντιληφθεί την κρισιμότητα της συγκυρίας, αντί να παραπέμπει την υπόθεση του Σοσιαλισμού σε κάποιο αόριστο μέλλον.

Από τη άλλη πλευρά, στη ΔΗΜΑΡ, οι αποχωρήσεις στελεχών της Ανανεωτικής Αριστεράς από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και η υποστήριξή του στο μνημόνιο δημιουργούν την εικόνα ενός κόμματος που λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ, αποξενώνοντας το αριστερό ακροατήριο.


Λαϊκή επιταγή η ενότητα της Αριστεράς


Το χαρακτηριστικότερο στοιχείο όλων, όμως, που παρουσιάζει ανάγλυφα τη λαϊκή επιθυμία για ενότητα της Αριστεράς έρχεται από τις δημοσκοπήσεις. Στο Πολιτικό Βαρόμετρο της εταιρίας Pubic Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής, οι πολίτες -σαφώς και σε συντριπτικά ποσοστά- δηλώνουν πως θα επιθυμούσαν να δουν μια λύση συνεργασίας από τα αριστερά .

Για να παραφράσουμε τον Ζορζ Κλεμανσό, φαίνεται πως η πολιτική σε συνθήκες κρίσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στους πολιτικούς. Η υπόθεση της ενότητας της Αριστεράς δεν είναι υπόθεση των κομμάτων της, αλλά πρώτα και κύρια του λαού που τη διεκδικεί και μπορεί να την επιβάλει.


Διαβάστε σχετικά άρθρα:


"Το ΚΚΕ στην αντιπολίτευση, ο λαός στη μνημονιακή χρεοκοπία" του Α. Καρίτζη

http://www.rednotebook.gr/details.php?id=5366


"Θα οργανωθούμε να δώσουμε μια μάχη της προκοπής;" Του Γ. Κυρίτση

http://www.avgi.gr/nea-avgi/avgi-anagnoseis.blogspot.com/ArticleActionshow.action?articleID=681839



Left.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)