to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:25 | 26.04.2012

Οικονομία

Ο κύριος Μαζί-Τα-Φάγαμε ξαναχτυπά

Σε συνέντευξη στους Times, για μια ακόμα φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος προσπαθεί να οδηγήσει σε αυτοενοχοποίηση την κοινωνία για τις πολιτικές του δικομματισμού που ήταν και διεφθαρμένες, αλλά κυρίως υπέρ των πλουσίων προκαλώντας κοινωνική ερήμωση.


Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δηλώνει σε συνέντευξή του στους Τimes: «Η επίσημη ιδεολογία είναι ότι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι και ο λαός ειλικρινής, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια» και συμπληρώνει ότι «αν δεν συνειδητοποιήσουμε πως έχουμε ένα σύστημα που χρειάζεται να αλλάξει, τότε ακόμα και αν εκλέξουμε εντελώς νέα κόμματα και νέα πρόσωπα μετά από λίγα χρόνια θα είμαστε ακριβώς στην ίδια κατάσταση».

Οι Τimes υπενθυμίζουν τη φράση του κ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε», μέσω της οποίας κατηγόρησε και τους πολίτες μαζί με τους πολιτικούς για το υπέρογκο χρέος του ελληνικού δημοσίου. Τώρα η φράση αυτή θα αποτελέσει τον τίτλο βιβλίου που ετοιμάζει.
«Υπήρχε μια απόπειρα από τους κομμουνιστές και τους φασίστες να καταδικάσουν το σύστημα και να αφήσουν την εντύπωση ότι οι πολιτικοί το έσκασαν με τα χρήματα. Καμία ομάδα ανθρώπων δεν μπορεί μόνη να δημιουργήσει ένα τέτοιο επίπεδο ελλείμματος, μιλάμε για εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Στη πραγματικότητα δεν πρόκειται για εγκληματική δραστηριότητα μιας μειοψηφίας, αλλά για τη νοοτροπία της πλειοψηφίας», καταλήγει ο Πάγκαλος.

Οι Τimes σημειώνουν ότι η κριτική που ασκεί ο κ. Πάγκαλος στο «τοξικό μίγμα» πελατειακού συστήματος και φοροδιαφυγής στην Ελλάδα τον καθιστούν συχνά στόχο επιθέσεων από το κοινό. Ωστόσο, κατηγορώντας τους πάντες δεν απορρίπτει τη δική του ευθύνη, σχολιάζει η εφημερίδα.
Ο κ. Πάγκαλος παραδέχεται ότι ως υπουργός επί 17 χρόνια φέρει ευθύνη, προσπαθώντας παράλληλα, κατά την προσφιλή του τακτική, να προβάλλει το προσωπείο του αθώου, λέγοντας ότι δεν προκάλεσε κάποιο σκάνδαλο, όπως άλλοι πολιτικοί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)